Ang. f.d. brynäsbacken Franson

Jag ska inte kommentera den uppgörelse som han gjorde med Brynäs. Hur som helst så hade han inte något NHL-kontrakt när han kom hit. Som ni kanske vet om ni läst några av mina inlägg så anser jag det helt förkastligt att inte NHL-spelare skulle få spela i elitserien. De fick spela i alla andra serier i Europa inkl. Ryssland så man kan undra vilka intressen som gjorde att beslutet blev som det blev. Inte gynnade det Brynäs i alla fall. 

Heder åt övriga hockey-sverige och heder åt MoDo och Frölunda som inte hörsammade rådet. För det är juridiskt sett bara ett råd.

Det är märkligt att man utestängde NHL-spelarna då det skulle ha dragit mer publik. Publikunderlaget har varit minskande den senaste tiden. Här är det pengar det gäller som flera klubbar skulle ha behövt. Som det ser ut kan man spekulera i att vissa klubbar ändå har så bra ställt att de klarar sig bra ändå. Konstigt då att de flesta andra gick med på det. 

Nu får Franson kritik för att han var långsam i uppspelet och passade fel. Men kan någon säga mig om någon annan back varit bättre i det i Brynäs hittills under säsongen? Flera av de andra backarna har varit betydligt sämre än Franson i nämnda situationer. Franson var en klippa i försvaret. Visst hade han både bättre och sämre matcher men helhetsintrycket är just det en klippa. Han ingav respekt och man kan undra hur det skulle ha blivit om han saknats i laget. Och man får inte glömma att han var en defensiv back och inte kräva en massa mål av honom.

Franson kommer att platsa i Torontos backuppsättning. Undrar vilken eller vilka av brynäsbackarna som gör det?

Brynäs ska nu söka efter en ny back. Men det behövs 2.  En för Bertilsson och en för Franson. Annars kommer det inte att gå bra för Brynäs framöver. En enstaka spelare kan tyvärr inte frälsa Brynäs, varken Franson eller någon annan. Det anser jag naivt att tro.

Och vi vill se ett vinnande Brynäs framöver. Satsa därför på försvaret.