Skadedrabbat Brynäs blev en lätt match för Skellefteå

Efter 5 miserabla perioder av 6 de senaste 2 matcherna tänkte jag att nu kommer Brynäs till match taggade och att kunna leverera. Och visst var Brynäs taggade. Inställningen var det inget fel på. Men de mötte för kvällen ett mycket bra Skellefteå. Och matchen hade lite av slutspelskaraktär över sig i första perioden. Hårt spel men det mattades av senare i andra och tredje perioderna.

I den första perioden hade Brynäs 2 chanser och gjorde mål på den ena. Skellefteå hade ett förkrossande övertag hela första perioden. Under de första 10 minuterna ungefär hade Brynäs svårt att ta sig ur zonen. Det skedde nästan enbart då de desperat slog pucken ur egen zon. Man förstod då vart det lutade.

Brynäs har inte råd att ha någon bra spelare skadad. Franson i försvaret och Thuresson och Nordqvist är för mycket för laget att ha borta. De yngre spelare som ersätter väger alldeles för lätt. Det gäller samtliga tycker jag.

I andra perioden visade Skellefteå var skåpet ska stå. Det rann iväg till 5-2 innan perioden var slut. Och då trodde ingen inte ens den mest fanatiske brynäsfan att Brynäs kunde vända. Skellefteå spelade i stort sett bara av den sista perioden och kunde också utöka tilll 6-2.

Brynäs har stora problem nu. Franson och Thuresson behövs. Nu verkar det som om Franson är på väg till NHl. Det är lätt att ta sig tillbaka till NHL från elitserien men när det gäller NHL:are att få spela i elitserien är det hopplöst. Det fick inte minst Bäckström och LIndbäck erfara. Träskallarnas sammanslutning kallar jag de som beslutade att de inte skulle få spela i Brynäs under lockouten. Och då är det snällt. Vad jag tänker och säger annars är för starkt att skriva här.

Om matchen idag kan jag bara konstatera att Brynäs inte kan stå upp mot de bättre lagen i serien annat än undantagsvis som matchen mot Luleå. Det är tur att laget har skrapat ihop de poäng de har så att det finns ett avstånd till lagen under slutspelsstrecket. Och att de lagen sällan tar poäng så att de knaprar in på lagen ovanför.

Brynäs var hopplöst underlägset idag. Felpass var mer regel än undantag. Tyvärr måste jag såga Lauritzen igen. Han ställde till det som resulterade i Skellefteås tredje mål. Laget slulle bli bättre med honom på bänken eller på läktaren. Men han var inte ensam att skicka iväg indianare men inga som resulterade i baklängesmål som Lauritzens. Skellefteå pressade ut brynäsarna mot sargerna. Det var sällan de kom in framför mål. När de av undantag kom in framför mål så var måltorkan där. Lindholm tex. hade chans ensam med målvakten men blev fälld. Ingen utvisning där konstigt tyckte vi som såg. Men Lindholm: så här lång tid får man inte ta med att sätta pucken mot mål i elitserien. Du har dig själv att skylla. Jag blev utskälld av den som satt bredvid mig på matchen när jag påtalade detta. Men jag ändrar inte den bedömningen.

Det är bara att konstatera att Skellefteå var bättre i allt på banan. De har bättre och skickligare spelare helt enkelt. Jag tyckte inte att de hade någon svag punkt. De är starka kandidater till SM-titeln i år.

Rahm stod idag och han ska inte sågas för nederlaget. Det var omgivningen som inte räckte till.

När nu Brynäs verkar förlora Franson så blir det nattsvart i försvaret utan honom och Bertilsson. Gunderson tycker jag nästan synd om. Han matchas mycket och han får slita för inget ser det ut som idag. Ofta blir han manglad. Han kommer säkert att välja något annat lag om han får chansen.

Thuresson är borta på obesämd tid. Han är en nyckelspelare. Även om inte Nordqvist har utmärkts sig i år så behövs han också.

Som jag skrev i mitt förra inlägg. Tyvärr så är inte Brynäs bättre än så här i år. Svårt att acceptera och det känns trist. Deprimerande helt enkelt. Men ännu är Brynäs svenska mästare. Det känns i alla fall bra.

Men ändå tror jag att om Brynäs nu går till slutspel och skadesituationen blir bättre så kommer de att göra bättre ifrån sig än vi ser idag. Kanske är det väl optimistiskt men det är i alla fall vad jag tror.