Arbetsseger för AIK mot Brynäs

AIK spelade verkligen med hjärta och inte minst hjärna igår. De tryckte ut Brynäsarna i hörnen och låg tajt tajt på brynäsarna. Som inte fick igång några vettiga anfall annat än från början av första perioden.

Matchen visade verkligen Brynäs´svagheter. Gamlingarna producerade inget alls. Mål har de slutat med för länge sedan. Det är dags att pensionera herrar Dackell, Hansen, Nordqvist och den gamle frölundaren Kahnberg. Inte en säsong till om de inte börjar producera.

Om man har en sån duktig coach som Melin så klarar ett lag sig länge i elitserien. Han är en av Sveriges duktigaste coacher. Och har man en sån bra målvakt som Victor Fasth så klarar man sig ännu längre.

Målvaktseländet.  Brynäsledningen har satt en duktig målvakt som Svedberg på bänken och tagit hit ett såll som inte platsar i NHL och ligan under. Idiotiskt. En björntjänst för denne sympatiske tysk. Som kom hit matchotränad och var som ett såll mot Södertälje. Och som släppte in första skottet i går.

Inget annat lag än Brynäs skulle drömma om att chansa med en målvakt som man inte vet klarar jobbet. Men det kan man i Brynäs. Igår var jag inte så lite förbannad efter matchen mot AIK. Är inte Brynäs´plats i elitserien viktigare än att exprimentera med laget och dess position i serien? Shame on you nötter i Brynäsledningen.

AIK då? Vet för lite om laget för att yttra mig om enskilda spelare. Men det var en gedigen bra laginsats de gjorde mot Brynäs. Kämpade stenhårt. Och med en målvakt som inte var som ett såll och inte med gamlingar som såg trötta och slöa ut och som inte uträttade något.