Arbetsseger för Brynäs

Brynäs firar nästa år 100-årsjubileum och första 20 minuterna hölls tal av ordförande för föreningen och en kommunalpolitiker. Dessbättre så höll sig talarna ganska kort. Lagomt om man jämför med MoDos långdragna nostalgitripp i onsdags. Publiken var entusiastisk och stämningen var bra innan matchen och under också för för den delen. Och rekordpublik omkring 7500 om jag inte minns fel.

Växsjö började försiktigt och Brynäs såg lite övertaggade ut och dominerade första perioden och vann skotten överlägset. Men Växsjö försvarade sig bra och ofta höll spelet till efter sargerna. Som vanligt är det farligt att komma i numerärt underläge mot Brynäs och mycket riktigt. Lavander kunde göra 1-0 i PP efter skott av Ekholm. Förra gången Växsjö besökte Läkerolen så fick de 5 mål i baken. Alla i PP för Brynäs.

Andra perioden gick i Växsjös favör. De började piggast och höll stilen hela perioden. Men Brynäsförsvaret gjorde bra ifrån sig och Honken var som vanligt säkerheten själv. Brynäs fick i perioden ofta slå i från sig  lite desperat såg det ut som. I mitten av perioden gjorde Augustin 1-1 och det var inte oförtjänt även om målet såg billigt ut. Hellre välförtjänt. Det såg trist ut för Brynäs som inte övertygade i spel 5 mot 5 och inte på hela matchen heller förresten.

Förra gången fick som sagt Växsjö 5 mål i baken i Brynäs PP. Och trenden var samma nu men det räckte med 2 mål i kväll. I slutet av andra perioden  kunde Granström i PP styra in ett skott av Järnkrok i mål. Snyggt.

Det var ingen av de bättre matcherna i kväll för Brynäs men det blev lite spännande ändå när Växsjö satsade hårt på en kvittering i 3:e perioden. En slaschingutvisning på en Växsjöspelare 13.38 bidrog till att Brynäs kunde hålla ledningen till slutet. Brynäs utjämnade spelet i tredje perioden men var illa ute ibland då Växsjö kämpade hårt för att kvittera och var nära ibland.

Honken gjorde som vanligt en bra insats. Han gjorde flera svettiga räddningar. Kommer ihåg några från ett PP för Växsjö i sista perioden där han fick visa sin klass.

I försvaret som alltid gör en bra kollektiv insats var Ekholm bäst för kvällen. Han hade ovanligt pigga ben.

I kedjorna tycker jag att ingen särskild utmärkte sig. Silfverberg och Lauritzen var tillbaka. Alla kämpade bra men i långa perioder hade man svårt att få igång något spel. Men det kan också ha berott på att Växsjö är ett bra lag och svåra att spela mot. Faktiskt är Växsjö bättre än vad jag trodde och jag har börjat fundera på om mitt tips om vilka som blir kvallag är realistiskt. Jag har tippat Timrå och Växsjö men är inte så säker på det nu när det gäller Växsjö.

Eftersom både Luleå och Skellefteå vann i kväll så blev det ingen förändring i toppen av tabellen i och med de 3 poängen för Brynäs.