Seger för Brynäs

MoDo firade 90 år med en lång inledning av hyllande av gamla kämpar. Förstår att gubbarna kände sig nostalgiska över gamla meriter. Det kan behövas tas fram idag då de tiderna inte riktigt är att jämföra med dagens insatser. Anders Hedberg hyllades genom att bli hissad till taket. Han var den förste MoDoiten som kom att spela i NHL.  Nicke Johansson hyllades också. Backen som spelade nonstop. Förstår inte hur han orkade. Men de hade ett knep som de kommit överens om. Målvakten åkte ut ibland för att bli omplåstrad och då passade Nicke på att vila i båset. Idag skulle ingen kunna spela nonstop med det tempo som är på isen. Nicke spelade om jag minns rätt de sista åren i Färjestad.

Äntligen kom då matchen i gång. Brynäs fick verkligen utdelning i första perioden och ledde efter 7 minuter med 2-0. Första målet ett fint skott av Järnkrok och det andra efter ett skott av Hansen som studsade på Granström som fick målet. Som så många gånger tidigare i PP. MoDo kunde reducera efter ett slumpskott av Schröder. Ett enkelt mål men ändå mål.

I andra perioden tryckte MoDo på och aktade sig för utvisning fastän de borde ha åkt på några. För att inte tala om att de spelade ofta på gränsen till utvisning men rädslan för att spela en mindre mot Brynäs höll i sig hela matchen. Det brukar straffa sig som bekant. Wännström kunde göra 3-1 efter ett mål som var mycket lika Järnkroks i första perioden.

I tredje perioden försökte MoDo allt och var mycket överlägsna i spel för att inte tala om skottstatistiken 21-5 i hela matchen 36-17. Brynäs försvarade sig mest och gjorde det bra. Hela laget gjorde en kämpainsats. Och när försvaret någon gång sviktade så var Honken där och tog det mesta. Honken var dagens bästa brynäsare. Men hela försvaret ska ha credit i kväll. Motståndarna hölls för det mesta borta från målområdet och när de kom in så var Honken i vägen. MoDo reducerade till 2-3 ett nytt slumpmål men välförtjänt och det blev mycket spännande på slutet. Men som sagt en gedigen kämpainsats av hela laget och mest av Honken räckte till seger.

MoDo hade ingen av sina ordinarie målvakter i kväll utan tredjemålvakten Linus Ullmark spelade.

I kedjorna saknades Silfverberg, Johan Larsson och Lauritzen. Att ändå Brynäs kunde vinna visar på lagets kvalité i år. För kvällen var Järnkrok piggast framåt.