Honken bäst i Brynäs i matchen mot Örebro

Ja så fort skiftar det i hockey. Ikväll var det inte som mot Leksand att han släppte in de första skotten utan nu var det en heltänd Honken som höll tätt och gjorde många svettiga räddningar. Tack för det.

Ledningen efter 2 perioder var inte helt rättvis. Första perioden var jämn men den andra gick klart till Örebro. Och det var Honkens insats och lite tur som gjorde att Brynäs ledde efter de första perioderna. Inför sista perioden såg det oklart ut vilka som skulle segra.

Innan Gunderson stänkte in sitt fina skott i sista perioden så tänkte jag att Brynäs PP var ovanligt svagt i de 2 första trots 5-3 överläge vid ett tillfälle. Har laget tappat sitt fina PP-spel undrade jag? Dessbättre visade laget och Gunderson att det fortfarande finns gnista i PP-spelet.

Förutom Honken vill jag nämna transatlanterna Scott, Sweatt och Gunderson som ger en viss tyngt i laget. Nu när flera andra gör ovanligt svaga insatser. Ingen nämnd och ingen glömd.

Westlund spelade back i kväll. Och inte blev försvarsspelet sämre för det. Tvärtom såg det bättre ut än i bottennappet mot Leksand.

Att Örebro är nästjumbo märks ganska klart. De har ett allsvenskt lag plus några köpta transatlanter. Men de är inte ofarliga. Matchen i kväll hade kunnat sluta på annat sätt om nu inte Honken hade spikat och försvaret gjort en skaplig match.

Det blir annat i Växjö på tisdag. Det laget ser mycket bra ut och det behövs en betydligt bättre insats från Brynäs om det ska bli poäng där.

Tills sist tycker jag att domarinsatsen var mycket bra i kväll.

___________________________________

Hatten av för Leksand igen som fortsätter att imponera. I kväll vinst över Frölunda.