Brynäs det bättre laget vid hemmaseger mot AIK

Det första perioden avgjorde hela matchen. Den gick i Brynäs favör. Laurtitzen gjorde 2 mål i första och var bra i kväll. Han fick också priset som bäste i Brynäs. Tärnström reducerade till 2-1 i PP genom ett riktigt kanonskott men längre kom de inte. De var numret mindre i spelet.

Efter första perioden ledde Brynäs med 3-1. Och ökade på genom Dackell till 4-1 i andra. Då slappnade Brynäs av och bjöd in AIK i matchen. De reducerade till 4-2 och 4-3 det sista genom ett kanonskott av Bång. Det hade plötsligt blivit match.

I tredje perioden avlöste chanserna varandra från bägge lagen men Brynäs hade ganska bra koll på läget.

I AIK var Bång bra bl.a. och Fasth såg riktigt mänsklig ut i målet. Över huvudtaget så imponerade inte AIK och jag tror att laget trots tränare Melin kan få det riktigt tufft framöver. Tredje raka förlusten.

Brynäs tog sin tredje raka vinst. I år har hela laget imponerat. Några spelare har börjat bättre än i fjol som tex ”gubben” Dackell och Hansen. Hansen blir bättre då han har mycket bra omgivning i kedjan med Ollars och Johansson bägge snabbskrinnare och offensiva.  Försvaret med i första hand Jonsson och Andersen är suvuräna.

Men idag så tyckte jag nog att Honken i målet var bäst i Brynäs. Han gjorde några riktigt svettiga räddningar och ska inte belastas för baklängesmålen. Han står nu i tredje raka matchen och dessutom utan förlust. Att laget har 2 bra målvakter har gett laget en helt annan stabilitet än i fjol med det  målvaktsstrul som var då.

När det går bra för Brynäs är det svårt att peka ut några särskilda som är bättre än andra men jag ska försöka. Man vill ju ge kredit för hela laget då det främst är en laginsats. Förutom Honken tyckte jag Silferberg var bäst. Snabb, påhittig och orädd. Och tillsammans med Järnkrok allmänt målfarlig. Förresten så kännetecknar det hela lagets spel i år att man är tuffare framför mål. I år har man satsat på både defensiv och offensiv vilket är nödvändigt för att komma långt upp i serien.

Widing gjorde mål i kväll efter styrning hans första för säsongen. Han är ganska kul att se på aggressiv och kämpar väl. Även om han inte gör mål så gör han en bra insats.

_______________________________

Frölunda åkte på sin första förlust. Smekmånaden med det nya laget är över. Vinner Brynäs måndagens match i Växsjö så går de upp på samma poäng. I kväll var inte bara Fasth mänsklig utan också Andersen. Skellefteå gjorde sina 3 mål i numerärt underläge vilket är ovanligt.

________________________________

Färjestad förlorade också i kväll i straffläggning mot MoDo. Fransmannen som sänkte dem gjorde en kul straff. I stället för full fart så tog han det lungt och fick målvakten ur balans. Jag tror att det bara är en tidsfråga när Czarnecki bytts ut. Även om Sanny Lindström i intervju sade att hela laget ställer upp bakom honom. Bork menade i kväll på hockeykväll att Czarnecki är fel typ av tränare i en sån klubb som Färjestad. Han kan inte menar Bork stå upp mot Loob och co. och säga hur han vill ha det eller att de bryr sig om vad han tycker om hur laget ska agera. Och Bork borde ju veta som har haft honom som assisterande. Nu ligger laget sist i tabellen och kommer snart att få jobbigt att ta igen poäng.