Sågning av sågning

I dagens Arbetarbladet, lokaltidning i Gävle så sågas Brynäsbacken Gundersson på ett mycket onyanserat sätt. Den som skriver artikeln har verkligen enkelriktade glasögon. Om han nu har sett matcherna alls.

Gundersson nordamerikanen kom från Örebro inför denna säsong. Han säger själv i artikeln att han hade svårt med omställningen från allsvenskan till elitserien då det delvis är ett annat spelsätt här. Det är taitare och mer välorganiserat bl.a. tycker han. Men han tycker ändå att han klarat omställningen bra och att det gått bättre och bättre.

Journalisten riktar in sig på 2 misstag Gundersson begått. Han gjorde en missriktad bakåtpass som gjorde att Frölunda tog ledningen med 1-0 när Brynäs hade hemmamatch mot dem. Vidare gjorde han ett misstag när Växsjö ökade sin ledning till 2-0 i den bedrövliga bortamatchen i måndags.

Tycker att artikeln luktar personförföljelse. Gundersson har gjort en helt ok insats i brynäsförsvaret. Att enbart rikta in sig på de här 2 misstagen är okunnigt om hockey i bästa fall löjligt. När det gäller matchen mot Frölunda har jag skrivit om den i ett tidigare inlägg. Sammanfattningsvis var där Brynäs alltför avvaktande och visade en alldeles för stor respekt för göteborgslaget. Enbart i andra perioden försökt man men lyckades inte få hål på Andersen.

I matchen mot Växjö lade Brynäs av efter första perioden och bjöd verkligen in motståndarna i matchen. Det var i de sista perioderna en slö och dålig tillställning av hela laget. Dackell hade i en intervju i någon av periodpauserna en alldeles rätt bedömning av bl.a. sin egen insats som han betecknade som ”bedrövlig” i PP. Så sant som det är sagt, min kommentar. Men man får ge den kommentaren till hela laget. Laurtitzen te.x. som var utmärkt hemma sist och blev vald till bäste spelare i Brynäs gjorde fler felpass än jag sett någon gjort tidigare på åratal i Brynäs. Och inte var Svedberg i målet eller som sagt Gundersson  skuld för det nederlaget.

Nej bäste skribent på Arbetarbladet och kanske också Gävle Dagblad då de brukar ha samma sportsidor: Ge riktiga analyser av förlusterna och skyll inte på enskilda spelare. Gundersson har som sagt gjort en fullt godkänd insats hittills i Brynäs.