Brynäs föll med flaggan i topp mot Skellefteå på Gavlerinken

Skellefteå är för mig ärkefienden. Efter SM-titeln 2012 har de tagit en stor hämnd genom att slå ut Brynäs i slutspelet flera gånger. Synnerligen retfullt. I år så kan Brynäs ge dem en riktig fight men tyvärr räckte inte Brynäs till ikväll. Men matchen var jämn och Brynäs dominerade tidvis.

Första perioden hade Brynäs ett övertag i spelet. Tempot var rasande och det såg ut som om Skellefteå inte hängde med. De första 3 minuterna pressade Brynäs på i motståndarzonen. Men ingen utdelning. Och det skulle även fortsätta så. Ingen utdelning heller i PP i perioden trots bra spel. Om inte motståndarna stoppade skotten så tog Hanses resten. Men 9-3 i skott visar vem som förde matchen.

När det gäller PP i hela matchen så saknar jag verkligen Salmela. Hans kyla, spelsinne, fina passningsspel och att kunna ta vara på och utnyttja luckor och då ta chanser saknar de andra backarna i Brynäs. Och då tycker jag ändå att Brynäs har bra backar den här säsongen. Men Salmela är den bäste.

Brynäs borde ha avgjort i PP men tyvärr.

Jimmie Eriksson intervjuades i periodpaus. Han tyckte att laget spelade dåligt rätt igenom i allt. Tänkte att nu kommer de ut och spelar bättre. Även Bulan trodde det. Och det lät inte bra för Brynäs. Olycksbådande.

I andra böljade spelet fram och tillbaka. Tempot var högt. Inget av lagen skulle sälja sig billigt såg det ut som. Tänkte efter halva perioden vilket lag som skulle näta först. Tyvärr blev det Skellefteå. 13:54 gjorde Skellefteå mål. Inte rättvist. Och Skellefteå spelade betydligt bättre i andra än i första perioden.

Alltså 0-1 efter 2 perioder. I tredje kämpade Brynäs ursinnigt för reducering. När det stod och en 6 och en halv minut kvar så tog Brynäs ut målvakten och spelade 6 mot 4. Brynäs kunde då reducera. Sedan också 6-3. Men med slarv och motståndarnas starka defensiv så blev det i stället ett baklängesmål till 1-3. Och så var det under hela matchen. Minsta misstag utnyttjade Skellefteå brutalt. Slutminuterna blev spännande och Brynäs kunde reducera till 2-3. Längre kom man inte.

Jag hatar att säga det. Men Skellefteå var igen något bättre än Brynäs. Deras försvar var ogenomträngligt. Som sagt Brynässkotten kom inte igenom och när de kom igenom så var de ett lätt byte för Hanses. Sedan var de effektivare. I kväll var inte Brynäs effektivt eller kanske det är mer sanning att säga att Skellefteå inte tillät Brynäs att vara effektiva.

Det blir en ny match i morgon i Skellefteå. Tufft värre för spelarna i båda lagen. Men med lite tur och mer effektivitet så är det ingen omöjlig uppgift att ta revansch. Och det skulle verkligen sitta fint. Kanske önsketänkande men hoppas på det. Brynäs har slagit Skellefteå tidigare i deras hemmaarena.

Det är inte lätt att försvara sig mot Skellefteå men trots förlusten så tycker jag att försvaret skött sig bra. Här vill jag nämna Kilström. Han blir bara bättre och bättre och nätade också i kväll.

Förstakedjan var bra som vanligt men fick inte hål på motståndarna. De övriga kedjorna vägde lite för lätta mot motståndarnas urstarka försvar.

Sandström ska verkligen inte kritiseras för förlusten. Han gjorde en bra match mot en bra motståndare. Deras 11:e raka segern i serien säger allt. Och det mot ett formstarkt Brynäs som vunnit 5 av de 6 senaste matcherna innan i kväll.