Rättvis seger över Färjestad i Gavlerinken

I den förra matchen mot Luleå så var det mest slumpen som avgjorde vilken som vann. Och det blev Luleå. Pucken kritiserar i sin hockeyblogg Rödins indianare som resulterade i 4-4. Visst var den passningen bedrövlig. Men jag har svårt att kritisera Rödin som gjorde hattrick i matchen. Lite för mycket kritik tycker jag Pucken! Det är orimligt att vinna alla matcher borta. När dessutom bara en kedja levererar.

När det gäller matchen mot Luleå så har Bulan fullständigt rätt i intervjun efter matchen. Inga andra kedjor levererade vilket han var kritisk till. Och visst var det så. Ett framgångsrikt lag måste ha mer än en kedja som gör mål. Så enkelt är det. Se bara på 2012.

I kvällens match mot Färjestad började Brynäs i ett ursinnigt tempo. Och det hade kunnat resultera i mål efter trycket mot färjestadsmålet och det var först i 3:e minuten som Färjestad fick ett skott mot den utmärkta målvakten Starkbaum. Hemma kallar vi honom för Storstarken. Och det förtjänar han i kvällens match. Och i de flesta matcher också för resten.

I 10:e minuten fick Brynäs PP. Och det brukar straffa sig för motståndarna. Nick Johnson nätade. 1-0 var ett faktum.

Lade märke till Mannberg i kedjan med tvillingarna. Han är snabb och gör ett bra intryck. Hoppas att han också kan näta. Han skjuter dåligt men hoppas att han kan rikta skotten bättre så kommer den kedjan att stå för fler mål och ass. än hittills.

Resten av första så spelade Färjestad upp sig. Men som i resten av matchen så tyckte jag att de aldrig blev direkt farliga annat än i några anfall. Och blev de farliga så stod Storstarken där som en klippa. Ett bra lag behöver en bra målvakt. Det finns anledning att påminna om det.

Brynäs passningsspel var betydligt bättre i kväll än i förra matchen. Inga indianare vad jag kunde se.

I andra gjorde Brynäs mål efter 6:03. Vilken uppvisning av första kedjan. Och framförallt Lindblom. Strålande. En kommande storspelare. Och 2-0. Efter var 2:a kedjan nära att göra 3-0 efter fint spel av Vrana och Johnson.

Brynäs hade många chanser i resten av andra. Färjestad var tillbakapressat. Tempot var fortfarande rasande. Färjestad försökte hänga med men jag tyckte att de inte kunde stå upp mot Brynäs offensiv. De försökte men var inte tillräckligt i klass med Brynäs.

I 17:e minuten var Wallin fri. Men Starkbaum jätteräddade. Ännu en gång.

I slutet av 2;a fick Blomqvist 2+2. Men i resten av perioden och i början av 3:e kunde inte Färjestad reducera trots PP. Dåligt PP och ett bra boxplay av Brynäs.

Efter utvisningen av Blomqvist så hoppades jag att inte Brynäs skulle spela hem matchen. Men det tyckte jag att de inte gjorde. Färjestad försökte men Brynäs kunde reda ut stormen. Pudas gjorde 3-0 när Westerholmkedjan spelade. Äntligen kunde den kedjan leverera som de gjorde tidigare under säsongen.

Förstakedjan i Brynäs är utan tvekan den som levererar. Match efter match. Men för att Brynäs ska förbli i topp behövs fler kedjor som gör mål. I kväll kunde Westerholmarna och Mannbergs kedja bidra i målskörden. Och Ollas och Johnson i andra matcher.  Och de kedjorna behöver inte bara göra som i kväll utan även utöka mål för att Brynäs ska kunna tillhöra de 4 bästa inför slutspelet.  Som vanligt är försvaret förträffligt. Men kvällens bästa spelare var som i flera andra matcher den storspelande målvakten Starkbaum. Resten av laget som helhet utmärkta.

Nu blir det tufft för Brynäs. Skellefteå väntar i 2 matcher. De imponerar. Jag hoppas att Brynäs vinner hemma och ger Skellefteå en tuff match på deras hemmaarena.