Brynäs föll med flaggan i topp

Med så många skadade spelare och så många ungdomar är det svårt att kräva seger för Brynäs mot Färjestad. I kväll spelade de fult men inte så fult som de brukar. De höll igen på de värsta fulheterna.

Första målet för Färjestad borde ha hindrats av Clark. Att han inte blev godkänd i matchen visades i 3:e då han blev bänkad. Sundlövs ”fina värvning”. Ibland har Sundlöv rent ut sagt dåliga värvningar.

Brynäs hade perioder i matchen där de hade övertag. De borde då ha avgjort. Ungdomarna har tyvärr bössan dåligt riktad. Flera av dem borde ha gjort mål.

Å andra sidan så när Färjestad gick till anfall hade de flera långa anfall som var riktigt farliga. De hade ett snabbt och säkert samspel och distinkta avslut. Greiss räddade Brynäs från ännu större förlustsiffror i kväll. Trots hans lucka mellan benskydden när Wallin träffade den en och en halv minut före slutet. Och det blev avgörande.

En eloge till försvaret. De kämpade väl. Ekholm, Andersen, Carlsson, Bertilsson, Jonsson och Sundqvist. Och Clark när han var inne och inte gjorde misstaget till 0-1. Jag tycker att Brynäs hade ett försvar att vara stolt över.

Färjestad är tyvärr ett mycket säkrare, distinktare, passningsäkrare och heltäckande lag än Brynäs. Ett komplettare lag. Saknas i Brynäs  gör Lauritzen, Dackell, Nordqvist och inte minst den magnlade Järnkrok. Både i PP och Boxplay. Att Brynäs ändå gör en jättebra match värmer i den kalla snålblåsten i mitten av mars.

Troligtvis blir nästa match i dansbandsstaden den sista för Brynäs denna säsong. Annat är en ren överaskning åtminstone för mig. Förra matchen i Karlstad var troligtvis sista ansträngningen av Brynäs med vinst, liksom matchen i kväll som slutade med förlust.