Grattis till semin AIK

HV såg ut att kunna ge AIK en tuff match i kväll. Men fast de låg över i spel så var jag aldrig orolig. Och i 3:e så visade de med all tydlighet att HV var en ganska lätt motståndare. Och faste Fasth fanns ju alltid som en vägg i målet. Han kan även han släppa in mål och HV fick i alla fall in ett. Men inte fler samma hur de bombarderade honom.

Jag tror att HV passar AIK bra. Det är svårt att förklara men det har sett ut som om de inte har behövt anstränga sig särskilt för att slå dem.

Hela laget AIK har varit bra. Som Melin sa efter matchen att det är inte bara Fasth som vunnit för AIK utan hela laget. Många kan nämnas ja hela laget. En som jag tyckte var särskilt bra i kväll förutom Fasth var Sandberg. Men det är säkert orättvist mot de andra att nämna ett namn bland utespelarna.

HV:s storhetstid är kanske över. Inga träd växer till himlen i hockeyvärlden. Hoppas jag.

I semin tror jag inte att AIK kommer att få det lika lätt. Vi får se vem som de får som motståndare. Om de vinner semin måste det vara den största skrällen på många år. Men jag tror inte att näste motståndare kommer att passa dem så bra som HV har gjort.

Sist men inte minst har AIK landets bäste tränare Roger Melin. Vad jag har svårt att svälja är att han erbjöd Brynäs sina tjänster när han slutade i Färjestad, men brainstormarna i Brynäs ignorerade det. De kanske tyckte att det räckte med det SM-guld, det sista som Brynäs tagit när han var tränare. De kanske är trötta på SM-guld. 

I morgon så spelar skadedrabbade Brynäs sin sista match i slutspelet. Med 11 90-tallister så är det inte att kräva att de ska slå den obarmhärtiga lagmaskinen Färjestad. Om de gör det gör jag avbön i nästa inlägg men chanserna är små. Det positiva är att 90-tallisterna får träning till nästa spännande säsong.

Fortsättning följer för AIK i semin och det tänker jag kolla. Ska försöka få biljetter till Hovet.