Brynäs straffade Djurgårdens slarv i försvaret

Sitter och funderar över mina intryck från Brynäs mot Djurgården i Läkerol Arena.

För det första så är Brynäs sammantaget det något bättre laget. Jag ska nedan försöka förklara varför.

Brynäs´försvar var betydligt säkrare i sitt spel än vad Djurgårdens var. Brynäs´mål åtminstone de 2 sista var resultat av slarv av djurgårdsförsvararna. Och det är direkt farligt att slarva mot Brynäs med de snabba spelare som laget har och som hugger direkt vid misstag. 3-1 målet av Widing är ett bevis på det.

Djurgården hade tidvis mycket svårt att få pucken ur egen zon. Djurgårdarna såg sega ut i jämförelse med de snabba brynäsarna. Ibland såg det direkt pinsamt ut när djurgårdarna desperat försökte få igång spel ur egen zon.

Egentligen hade Djurgården fler chanser att göra mål än Brynäs men skotten gick utanför eller som i PP i minuterna 11-12 i andra när målramen var i vägen 2 gånger. Då var Ekholm utvisad. Då hade Brynäs tur. Marginalerna var inte med Djurgården i kväll.

När inte målramen var i vägen så var den utomordentlige målvakten Svedberg i vägen. Han gjorde som vanligt en utmärkt insats. Honken är skadad jag har inte hört hur allvarligt det är eller när han är tillbaka. Och försvaret var för det mesta Svedberg till hjälp. Brynäs´försvar har gått från klarhet till klarhet. Bäst i kväll var Ekholm och Sundqvist de andra inte att förglömma.

I kedjorna var Jesper Ollas och Jakob Silfverberg bäst. Och jag vill också här tillägga ”inte att förglömma” de andra. När laget vinner en match är det första och främst laginsatsen jag vill berömma. Ollas har de senaste matcherna imponerat på mig. Silfverberg gör det i så gott som varje match.

När det gäller utvisningar var domaren för en gångs skull snälla mot Brynäs. Jag tänker då mest på första perioden då Brynäs borde ha haft åtminstone en utvisning innan Djurgården fick sin första.

Brynäs gick upp till serieledning i kväll. Luleå och Skellefteå spelade inte. Laget har målet att bli serievinnare och i år är det inte omöjligt som det ser ut. Jag undrar om vi får se ett så piggt Brynäs nästa år när Silfverberg och fler ungdomar troligtvis är borta? Men någon lugnade mig och sa att det finns fler bra ungdomar på gång. Hoppas det. Men jag undrar jag. Hur som hellst så är vi fans bortskämda i år. Det är bara att gotta sig så länge det varar.

Till sist så vill jag nämna att jag fått kritik i en kommentar över att jag stavat fel på en brynässpelare. Det visar att jag inte har tillräcklig respekt menar kommentatoren eller att det är lathet. Men så är det inte. Det är rent slarv. Jag lovar skärpning.  Jag kommer att kolla på lagens hemsidor i deras spelartrupp om jag är osäker framöver. Hoppas bara att de stavar rätt.