Brynäs blickar mot guldet

Säsongen 2011/12 är det riktigt roligt att vara Brynäsare. Brynäs är ett topplag och den här gången är det inte bara för ett par omgångar under en formtopp. Den här säsongen är Brynäs verkligen ett topplag. När kunde man som Brynäsare säga så senast?

Jag tror att en stor del i succén är mentaliteten som numera finns hos Brynässpelarna. Man tycker själva att man är en kandidat till guldet. Efter Färjestads-matchen pratade Jacob SIlfverberg öppet om att det vore roligt att slå ut Färjestad i kvartsfinal och att Brynäs satsade på att vinna serien inför slutspelet. Brynäs tror på sig själva och spelar också därefter. Förmodligen är det en förutsättning att tro att man kan göra någonting innan man faktiskt kan göra det.

Brynäs nya mentalitet beror till stor del på dem fortsatt framgångsrika juniorsatsningen. På grund av att man haft vinnande juniorlag så har man fostrat vinnare – vinnare som vet att dom kan vinna. När dessa juniorer nu tagit steget upp i A-laget så gör dom det med stort självförtroende och med vetskapen om att dom kan bli bäst. När dessa spelare blir ledande så smittar mentaliteten av sig och Brynäs är inte längre nöjda med att ta sig till slutspel.

Få har analyserat av Tommy Jonsson gjort för att lyfta Brynäs inför den här säsongen. De flesta har nog antagit att lyftet beror på att de unga spelarna blivit ett år äldre, vilket jag också håller med om. Dock bör också poängteras att Tommy Jonsson bidragit till en vinnande mentalitet. Jag börjar i rätt ände…

När Czarnecki tog över Brynäs så hade man precis klarat sig kvar i Elitserien. Czarnecki själv kom från en underdog i Allsvenskan som genom defensiv precision och fysiskt spel tagit sig längre än vad alla förväntat sig. Med Czarnecki vid rodret så kunde man inte bli mer än en underdog som genom hårt slit kunde ta sig ett snäpp högre än vad som förväntades.

Tommy Jonsson kom till A-laget från juniorlaget där han lett ett lag som år efter år tillhört toppen och det år man inte tog JSM-guldet i alla fall nosat på det. Även om han var oerfaren när han tog klivet upp i A-laget så kom han med en vinnar-mentalitet och en vana av att vara vinnare. Det är också en av de viktigaste saker han tagit med sig till A-laget.

Brynäs har bara ett par poäng upp till seriesegern. Det vore kul om man tog den, men jag måste erkänna att jag är ganska nöjd över att dom ens är där och fightas om att ta hem Elitserien. Men nöjd ska man aldrig vara – nu går vi för guldet!

—————————————————————

Lars Jonsson är tillbaka i startuppställningen. Nu hoppas jag att han får några matcher på sig att växa till den storback med landslagskvalitéer som han är.

—————————————————————

Brynäs och Gävle fortsätter att vara ledande inom juniorsatsningar. Unikt hockeycenter med fokus på unga spelares individuella träning öppnas i Gävle. Läs mer om det här.

—————————————————————-

Matchen mot Färjestad drog över 8 000 åskådare och Brynäs fortsätter bidra till Elitseriens ökade publiksiffror. Riktigt kul!

—————————————————————-

Lauritzen slipper operation och kan förhoppningsvis vara tillbaka i spel snart. Jag hoppas vi slipper förra slutspelets skadehelvete i år! Vi behöver ”Gretzky” för att ta guldet.