Brynäs testar Kanadensare

Efter långtidsskador på Lars Jonsson och Kokko, samt korttidsskada på Bertilsson, så letar Brynäs efter en ny back. Nu provtränar den kanadensiske backen Blake Cosgrove med Brynäs. Cosgrove skulle egentligen spela med den Norska klubben Frisk Asker, men pga klubbens ekonomiska problem blev det inget. Eftersom backen ändå var i ”närheten” tyckte Sundlöv att det inte skada att låta honom provträna.

Helt rätt av Brynäs och Micke Sundlöv tycker jag.

Däremot tror jag inte att Cosgrove är rätt spelare för Brynäs. Jag har inte sett honom spela, men på Eliteprospects kan läsa att han inte precis är någon poängmaskin. Det Brynäs letar är trots allt en back att använda offensivt och i PP. Även det faktum att Cosgrove var tilltänkt att spela i den norska ligan gör mej misstänksam. Men man vet aldrig, han kan visa sig vara riktigt bra… Fast jag tror som sagt inte han är rätt man för Brynäs.

Jag tror istället att Brynäs behöver titta på AHL. När man tidigare sökte en ny back föreslog jag några namn, varav en var AHL spelare. Nu har jag inte skannat marknaden, men jag gissar att det finns ännu fler alternativ. NHL-lagen har sållat i sina laguppställningar och spelare som hamnat i AHL och tidigare haft hopp om att spela i NHL den här säsongen kan vara less på sin situation och villiga att visa upp sig i Europa. Så att Brynäs provtränar en kanadensare är nog ett steg i rätt riktning, men det är inte den kanadensare jag vill se i Brynäs.