Brynäs utklassade HV 71

HV verkar inte vara det lag som gick till SM-final förra säsongen. Eller så har Brynäs blivit starkare i år vilket också verkar troligt. Brynäs spelade intensivt och med allmän framåtanda i kväll. Ungdomarna  m.fl. har höjt sig ett snäpp och är dessutom tuffare. I närkamper och att gå framåt. Likaså de nyvärvade som Lavander m.fl.  Och i tredje perioden visade de dessutom att de inte backade vid slagsmål mot HV som blev mer och mer frusterade. Bra grabbar. Våga gå emot när motståndaren prövar med våld när de blir frusterarde. Ungdomarna visar även här att de kan sätta emot grobianerna i Hv och även Färjestad hoppas jag.

I första perioden så  var Brynäs PP suveränt. I det första så blev det mål som i det andra PP. I det tredje var det inte långt ifrån också. Brynäs gick till vila i första perioden med ledning 2-0.

Utvisningarna var många under matchen. Mest berodde det på den frustration som HV kände efter att de inte kunde matcha Brynäs.  I de sista perioderna såg det ut som kompensation vid Brynäs utvisningar.

I matchen som helhet så var Brynäs det bättre laget. I allt tycker jag.

Samma hur HV fösökte få hål på Brynäs så kom de inte någon vart. Brynäsarna var bättre i allt. Snabbare och mer idérika. HV såg billiga ut. De ser absolut inte ut som något guldlag i år.

Det finns inte något som gör mig gladare än när HV slås av Brynäs och när Färjestad får stryk av Brynäs. Glad blir jag också när något annat lag slår de lagen. Därför blev jag jätteglad när AIK med deras duktige tränare Melin slog Färjestad i straffläggning. Charnecki kanske blir den som får sparken först av tränarna i elitserien. Kanske Bofors blir en reträttplats där han varit tidigare.

Bäst idag i Brynäs var Svedberg. Helt suvärän. Den bäste i Brynäs. Utan konkurrens. Han måste få vara förstemålvakt. Honken andra. Hur som helst så har Brynäs ett bra målvaktspar.

En som är utsatt är nr. 16 i Brynäs Lauritzen. Ofta får han tacklingar så att han blir däckad. Men han reser sig alltid och fortsätter att kämpa. Beundransvärt.

Sedan är det svårt att se någon som stack ut. Ungdomarna med Järnkrok, Silverberg, Larsson, Bertilsson gjorde en jättebra match och även försvararna. Nykomlingarna Martin Johansson och Ollars visade sin snabbhet mest den förre.  Alla de jag nämnt och som var med ifjol var bättre och det tror jag kommar att vara avgörande för Brynäs. Att bli mästare. Kanske.

HV försökte allt i den sista perioden. Både regelrätt och regelvidrigt. Men de drog en nitlott.

Det som gjorde mig mest glad i kväll var att Brynäs gått ifrån Charneckis idiotdefensiv till vassa kontringar. Nu störde brynäsarna högt upp i banan och gick ofta till snabba motattacker. Det gör att vi åskadare och fans får ut mycket mer än i fjol.

Strålande Brynäs. Bra grabbar. Ni kommer att göra oss glada den här säsongen tror jag. Superbra kämpat. Ni räddade helgen för oss i Gävle.

Nästa lag som blir utan poäng trots allt skryt är Frölunda som kommer hit på onsdag. Snopet för dem. Men så blir det. De har inte en chans.