Tankar efter matchen Brynäs-Frölunda

Det var med entusiasmen och en stark tro att Brynäs skulle vinna som jag åkte till Läkerol Arena. Tyvärr motsvarade inte Brynäs mina förväntningar.

Frölunda spelade som om de hade hemmamatch. Full fart från början. Brynäs hade chans i PP i första men kunde inte komma igenom Frölundas försvar som var aggressivt och låg tätt på. Vad jag märkte nästan direkt var att de hade en alldeles för stor respekt för Frölunda och blev tveksamma i avsluten. Skotten var tama och tafatta och ofta missriktade. Det som var mest framträdande var att man försökte spela sig ända in i mål vilket misslyckades hela tiden. I målet stod den stora lunsen, dansken som motade allt. Men han hade också en lättsam kväll.

Brynäs tog alldeles för många onödiga utvisningar vilket ryckte sönder matchen. Vissa perioder blev de totalt utspelade. Det såg ut som om Frölunda hade PP. Endast i andra perioden stod man upp med i första hand kedjan Hansen, Johansson och Ollars. Då borde Brynäs ha nätat men tyvärr. Det var nära flera gånger med bl.a. stolpskott.

I stället tog Frölunda chansen och tog ledningen när Gunderson gjorde ett olyckligt bakåtpass som missades av den andra backen. Ett riktigt skitmål.

I sista såg Brynäs ut som ett juniorlag. De slutade också att spela fysiskt. Och som sagt utvisningarna. Men där blev Brynäs orättvist behandlad. Frölunda borde ha haft några fler utvisningar också i sista.

Frölunda imponerade. De var överlag samspelta, kloka, aggressiva och snabba. Frågan är om de orkar hålla ett så högt tempo hela säsongen. Sällan brukar lagen som är i topp från början hålla någon längre tid. Den store dansken Andersen i målet imponerade. En riktigt bra värvning. Men inga träd växer till himlen. Tänker då också på Fasth som i den näst senaste av AIK:s matcher släppte in 3 mål på kort tid. Även de bästa målvakter har dåliga dagar.

Brynäs då? Ja inte ska förlusten läggas på Svedberg. Han var bäst i laget som vanligt. Nej det var tamt, skotträddheten utbredd och många slarviga utvisningar. Hemska tanke om laget kommer i en period av måltorka. Och man måste ha ett rakare spel. Till och med i slutsekunderna försökte man spela sig till ett mål när det skulle ha behövts ett skott.

En match att glömma.