Brynäs vägrar att förlora borta i full tid. Vinst mot MoDo på straffar

För omväxlings skull har jag suttit och antecknat lite mer detaljerat under matchen. Lägger till lite allmänna intryck här och var och i slutet.

1:a perioden.

Brynäs började piggt i början och hade genast chanser. Sedan började utvisningarna. Brodin blev först som fick sitta i båset. MoDo:s PP var dessbättre uruselt. När det blev 5 mot 5 tryckte Brynäs på direkt och efter 4:35 gjorde Harju 0-1.

I 7:e minuten åkte Brodin ut igen. Den här gången förstår jag inte varför. Måste ha missat det helt. Nu gjorde MoDo ett PP som om möjligt var ännu sämre än det första. Dessbättre. 2 brynäsare kom fria under de 2 minuterna men missade, den ene av dem Sweatt. Den andre har jag inte noterat.

I 11:e minuten kom en ny utvisning för att Brynäs skulle ha för många spelare på isen. Men det tog domarna tillbaka. Nog för att Claesson är känd för att vara en hemmadomare men han kanske behöver en kulram med sig på isen.

Sullivan kom fri i 17:e minuten men missade. Eller så gjorde Rahm en bra räddning. Rahm gjorde förresten ett stabilt intryck idag och en bra insats. Han var på alerten. Det fick han visa i 17-18 minuten då MoDo hade ett ruskigt tryck och hade vassa chanser.

I början av 18:e fick MoDo en utvisning. Brynäs hade ett skapligt PP till att börja med men sista delen fick man inte till det.

2:a perioden

En snabb kvittering kom efter bara 28 sekunder. Trodde vi. Men Lärking ringde och målet underkändes för spelare i målgården. Till publikens besvikelse. Men sånt är hockeylivet.

Brynäs såg tafatta ut i början av perioden. De brukar ha såna här perioder i varje match där de blir svaga i egen zon och felpassningarna är många. Men de drabbades också av utvisningar. Sundqvist i början för knätackling. Sedan i 7:e minuten äntligen tryck mot MoDo-kassen. Men efter 8:05 kom Brodins tredje utvisning. Den var felaktig så det skriker om det. Modoiten körde på honom. Brodin såg honom inte ens. En ren skandalutvisning.

I 9:e gjorde Rahm en fin räddning igen. Sedan hände något riktigt roligt och snyggt. Det var ledningsmålet till 1-2. Ett klassiskt klappklappspel på äkta brynäsmanér.  Hockeygodis sade referenten på C More. Detta efter 11:12.

I 12:e minuten kom Paulsen helt fri mot Rahm men inget mål. Därefter hände något mycket positivt för Brynäs. MoDo fick 2 utvisningar efter varann och Brynäs fick spela 5-3. MoDo var chanslöst. Lauritzen hade bara att slå in pucken. 1-3 och det såg ut som ännu en bortamatch med poäng. Resten av perioden slog Brynäs bara ifrån sig och kunde hålla ledning med 3-1.

Ser också att jag antecknat att motståndarna för ofta fick stå omarkerade framför mål. Betänkligt.

3:e perioden

Det var med stora förväntningar som jag såg fram emot den tredje perioden. Tränare Johnsson sade vid intervju inför den att han tyckte det var blandade insatser av Brynäs både bra och mindre bra. Och det får man hålla med om. Det började med anstormning av MoDo-spelarna. Redan i första minuten var det farligt. Resten av perioden vill man helst glömma. Dåligt spel av Brynäs eller om de hade tänkt att 3-1 räcker. Men det gjorde det inte. 2-3 gjorde Kempe efter 2:59 och 3-3 kom efter 6:04. MoDo var nu betydligt mer på alerten och var först i nästan allt på isen. Men Brynäs saknade inte chanser. Ett friläge missades efter brytning i modozonen och i 8:e minuten hade Brodin ett jätteläge som Forsberg räddade.

På något sätt klarade brynäsarna av att hålla oavgjort perioden ut. Men när Gunderson blev utvisad för en skitsak innan periodslutet så tänkte jag att det var kört. 2 minuter 4 mot 3. Det är tufft. Men det klarade Brynäs också.

I straffläggningen visade några av brynässpelarna sig från sin bästa sida. Scott började med mål. Snabbt och distinkt högt skott. Sedan missade Kempe. Thuresson gjorde samma misstag som tidigare och försökte finta Forsberg med samma dåliga resultat. Men näste modoit missade också och Lauritzen avgjorde med ett fint välplacerad skott. Härligt och 2 poäng till Brynäs.

Laget har ännu inte förlorat borta i full tid. Ett bra betyg för laget som helhet. Ja Brynäs har bara förlorat en match i full tid. Ännu bättre betyg.

Visst var Brynäs effektivare än MoDo i kväll. Stundtals spelade inte laget bra men vann ändå. Det är ju målen som räknas. Det såg som tidigare nämnts betänkligt ut i egen försvarszon då och då. Men Rahm gjorde en finfin insats och jag vill utnämna honom som bäst i  Brynäs i kväll. Framåt vill jag nämna Lauritzen i första hand.