Svängig publikvänlig match mellan Linköping-Brynäs

Ja när matchen böljar fram och tillbaka som i den här matchen så har publiken roligt. Och inte bara det utan också håller en sådan här match publiken i stor spänning hela tiden. Och det var både roligt och spännande. Och målrikt. Brynäs är bra på att göra mål. På bortaplan. På hemmarinken i Gävle har man en del att bevisa när det gäller målfabrikationen.

I första perioden fick inte Brynäs i gång något spel att tala om p.g.a de många utvisningarna. Som tur var så klarade Linköping bara av att göra ett mål.

I andra kom Brynäs i gång mycket bra. Kvitteringen var minst sagt lyckosam då Lauritzen kastade fram pucken mot motståndarmålet till ingen för det fanns ingen brynäsare där men däremot motståndare som schabblade in pucken i eget mål. Bra för Lauritzen som har en förmåga att skjuta i magen på målvakterna vilket han visade i första perioden. Han borde fortsätta att skjuta bredvid så kanske han får fler mål till sin statistik.

När Brynäs kvitterade till 2-2 och 3-3 så kom Linköpings ledningsmål inte långt efter. Och så fick man jaga kvittering igen. 4-4 var snabbt och snyggt av Sweatt. Han kom ren och gjorde ett snyggt mål. Brynäs hade tidigare gett en lika bjudning när en linköpingspelare kom fri och nätade. Så det gavs en bjudning var.

Utvisningar förresten. Med de nya reglerna vet jag ibland inte varför spelarna blir utvisade. Det är svårt att se och verkar ofta så blint. I slutet av tredje perioden kom Scott fri och hakades reglingsvidrigt av en motståndare. Men det blev ingen utvisning eller ett straffslag som var det troligaste. Brynässpelarna förstod inte varför. Och det gör inte jag heller. Jacobsson blev utvisad för en tackling där motståndaren vände ryggen till och man tycker att han då borde skylla sig själv. Men Jacobsson åkte och Linköping kunde oförtjänt vinna i sudden. De blint slående utvisningarna var till fördel för Linköping i kväll.

Försiktig och tvetydig som han är vågade inte Jonsson säga att det skulle ha blivit straffslag när han intervjuades efter matchen. Han tyckte anfallsspelet var bra vilket jag ger honom helt rätt i. Men han verkade som jag tyckte mindre nöjd med försvarsspelet. Och visst gjordes det misstag men misstag i försvaret gjorde Linköping också vilket även Melin antydde i sin intervju. Det jag funderar över var Linköpings tredje mål av Arlbrandt där han fick stå alldeles för lättvindigt ensam och skarva in pucken eller om den tog på en skridsko och in. Han skulle ha tagits bort innan av brynäsförsvaret. Men det är ju lätt att säga. Är ändå betydligt mer nöjd med dagens försvar än med förra säsongens.

Rahm hade ingen lätt uppgift och han kan inte lastas för alla målen. Men jag undrar om inte Honken hade tagit någon av de mål han släppte in. Funderar. Men Rahm gjorde ändå en godkänd insats.

Sweatt gjorde 2 mål idag och visade som jag skrivit tidigare att han är en bra värvning. Många andra bör nämnas också så ingen nämnd ingen glömd. Försvaret krigade på och gjorde väl sammantaget ingen dålig insats även om misstag gjordes.