Brynäs vann mot Frölunda trots inbjudningen i 3:e

Brynäs började matchen med att vistas i sin egen zon de första minuterna. Frölunda tryckte på och det såg ut som om de spelade hemmamatch. Efter ett PP för Brynäs kom de in i matchen. De 2 första perioderna var det mycket kamp. Brynäs hade något mer av spelet och några fler målchanser och var lite vassare än Frölunda i PP i de 2 första. Greiss gjorde en fantasisk insats och kanske var det han som räddade Brynäs särskilt i 3:e då han bl.a. gjorde en monsterräddning. Då bjöd man in Frölunda genom ett superdefensivt spel i hela perioden. Det var bara tur att inte Frölunda kvitterade.

Jag blir både f-d och frustrerad när Brynäs börjar sitt fegspel när de leder med några eller något mål i sista perioden. Flera gånger har de förlorat sådana matcher.  Och som sagt var det Greiss och ett idag godkänt försvarspel som räddade Brynäs. Sluta med defensivspelet säger jag. Och jag är inte ensam om det. I sista perioden försökte man inte ens att anfalla utan bara slog ifrån sig. När de var i närheten av Frölundamålet så var det ett misstag verkade det som. Sådant spel är ett hån mot oss som betalar dyra biljetter.

Bra i Brynäs var förutom Greiss också Rhodin, Rensfelt, Lars Jonsson, Nordqvist och Soumervouri. Granström ovärderlig framför mål där han tar mycket stryk men ger en del också. Rhödin som alltid är på alerten hade ett stolpskott i PP. Lars Jonsson gjorde mål med ett fint skott. Ekholm är alltid bra. Ersätt Hansen som center med någon av ungdomarna. Hansen är bra i boxplay och i defensivspel men inte som center. Skola in någon av ungdomarna i stället.

Idag var bara Lauritzen fortfarande sjuk. Kräksjukan har annars reducerat laget som mot Linköping senast. Till lördagens match har JVM-spelarna kommit hem. Undrar om de hinner ställa om sig efter ett jobbigt VM.

Honken var bra i Frölunda. Annars tycker jag laget är ganska jämnt.  Förra gången de var i Gävle vann de och om puckarna hade studsat till deras fördel och Greiss haft en dålig dag hade de kunnat vinna idag också.

———————

Såg en period av matchen Linköping mot fula Färjestad innan jag åkte upp till Läkerol Arena. Utvisningarna haglade över Färjestadspelarna. Och det med rätta. De hakade, fasthöll med flera fula tilltag. Men Andersson domaren såg inte mellan fingrarna som jag sett tidigare andra domare gör. Idag åkte de ut och det verkade som om de blev väldigt kränkta. Bra Andersson. När jag såg att Linköping vann med 3-1 så blev jag glad.

———————

JVM är slut. Egentligen kunde vem som helst av lagen som kom till semi vinna titeln. Bra att Canada inte vinner varje år. Laget som Sverige förlorade mot i semi Ryssland vann titeln. I laget mot Sverige spelade alla utom 2 st i KHL. Det säger en del. Rysk hockey är på uppgång igen. Ryssland har blivit rikt på oljepengar och kan satsa på ungdomsverksamhet igen. Och inte bara NHL kan norpa alla talanger då KHL kan betala bra. Den nordamerikanska hegemonin inom hockeyn är hotad. Och det är bra att ett välspelande lag som Ryssland kan vinna. Inte bara fysisk hockey avgör. I år var det också bättre domarinsatser.  Domare har ofta tidigare år sett mellan fingrarna och inte tagit klara canadensiska utvisningar. Vem minns inte överfallet på Markström.

USA imponerade på mig. De hade ett lite annat spel än canadensarna. Inte så fysiskt. Bra samspel. De spelade verkligen hockey.

Behållningen var ändå att Sverige slog Canade i gruppspelet. Och med lite tur hade Sverige gått hela vägen. Så jämnt var det. Även om det inte blev någon medalj så gjorde de svenska grabbarna en bra insats.