Brynäs värvar finsk back

Brynäs har haft riktigt otur med skadorna, och då kanske speciellt på backarna. Först skadades Lars Jonsson som var lagets försteback. Peteri Kokko värvades för att ta hans plats. Eftersom Jonsson skulle komma tillbaka inför slutspel så hade man stora förhoppningar om att både Jonsson och Kokko skulle vara i storform inför slutspelet.

Så blev inte fallet.

I stället saknar Brynäs både Jonsson och Kokko resten av säsongen. När dessutom Bertilsson blev skadad och Andersén sjuk så var det riktig kris. När nu de två senare är tillbaka så är det fortfarande backbrist i Brynäs.

Nu värvar Brynäs enligt uppgift Ossi-Petteri Grönholm (visst, det är enligt Sundlöv inte klart men nu tar vi ut saker i förskott här!). Men det är inte som ersättare till Jonsson/Kokko han värvas. Grönholm är nämligen inte en offensiv back, utan en defensiv kämpe. Det är snarare en defensiv kämpe man värvar.

Jag är ofta den som klagar, och nu skulle jag kunna klaga på hur Brynäs behöver en offensiv försteback. Men jag tror att Grönholm kommer att vara bra för Brynäs. Jag tror att han kommer att tillföra ytterligare tuffhet bland Brynäs backar, och det är någonting som behövs. På Eliteprospects ser jag att Grönholm inte precis sprutar in poäng, och att han ibland kan ta onödiga utvisningar.

En till Kokko, en till Sundqvist eller en till Kudroc? Tjaa, det är en till Kokko Brynäs behöver nu, men jag tar gärna en till Sundqvist också, och det verkar vara precis var Brynäs gjort! Det ska bli kul att se Grönholm göra debut.