Brynästruppen just nu och några rykten

Om jag tar ryktena först så har Brynäs visat intresse för backen Johan Larsson i Bofors. Men det är flera lag ute efter honom så vi får se. Om han kommer hit så blir det svårt att skilja mellan Johan Larsson och Johan Larsson namnen i Brynäs. Men det ordnar sig nog.

Jacob Blomqvist är kanske på väg tillbaka till Gävle. Han har fått begränsat med speltid i MoDo. Vad det kan betyda undrar man. Det bör väl ändå vara de som fått mest speltid som ordnat laget till kvalserien och kanske Allsvenskan. Troligtvis blir det den sista avgörande mellan MoDo och Södertälje som avgör vem av dem som blir kvar i elitsserien om nu inte Rögle snuvar dem på platsen. Växsjö är ju klart. Grattis förresten Växsjö. Kul att ni tog er upp till elitserien. Deras lagkapten  Johan Marcusson är också en spelare som kommer från Gävle. Han var tidigare lagkapten i Oskarshamn.  Det finns en och annan som Brynäs värvningsansvariga missat. 

Sedan tidigare är det känt att Somervouri lämnar. Han längtade för mycket till de tusen sjöarnas land. Kahnberg har också meddelat att han kommer att spela i Frölunda nästa säsong. Från den ena ytterligheten till den andra i det laget. Nu med nya i ledningen så ska man plötsligt satsa på egna spelare när nu satsningen på utländska spelare i första hand misslyckats. Kahnberg får jag önska lycka till. Han har varit ojämn i Brynäs mest beroende på skador. När han varit frisk har han gjort mycket bra och många mål i Brynäs. Borta bra men hemma bäst som det heter.

Det andra ryktet är att Honken kommer hem. Han har några år kvar att spela och han gör troligen det i Brynäs. Allt talar för det. De som vet bäst är tydligen Expressen som verkar ha bra kontakter i Brynäsledningen. Ser det ut som. De har ofta rätt de och Aftonbladets sportredaktion. Sedan kommer ortstidningarna efter någon eller några dagar.

Svedberg är ändå min favorit till förstemålvakt. Han var utmärkt när han vaktade målet. Men det är ändå kul att Honken kommer hem. Men han kommer inte att få 300.000 i månaden som han fått i Frölunda. Det har aldrig Brynäs råd med.

Jag har den åsikten att Brynäs bör värva i allsvenskan före att värva överåriga spelare från elitserien eller andra länders elitserier. Men jag gör ett undantag för Honken. Han var målvakt 1999 när Brynäs vann guld med Melin som tränare. Jag tror att han kommer att göra bra ifrån sig i Brynäs. Ett annat undantag som jag skulle stå ut med är om Kudrov kommer tillbaka.

Hörde idag att Andersen skrivit nytt kontrakt. Han har varit en bra back. Han kan spela tufft också. Bra att han stannar. Övriga backar som blir kvar är Lars Jonsson, Mattias Ekholm om han nu inte åker till Nashville, Jörgen Sundqvist den slitstarke och ungdomarna Simon Bertilsson och Victor Berglind. Någon till behövs det ska bli intressant vilken det blir.

När det gäller anfallarna så är enbart Ollars från Leksand klar ny. Rödin kanske försvinner till NHL och Sundströms kontrakt går ut och inget nytt är klart. Dixon kan blir aktuell men det är oklart.

Sista ordet om hur laget ska se ut är som sagt inte sagt. Nya överaskningar kan komma än.