Brynäsvinst hade varit mer rättvis i semifinal nr 1

Jag kommer inte att skriva något detaljerat matchreferat den här gången. Jag ska mest sammanfatta semifinalen nr 1 mellan Brynäs och Färjestad. Och vad var det som etsats sig fast i minnet av den här matchen? Jo alla sumpade brynäschanser. Många tillfällen att göra mål hade Brynäs men skotten gick mest utanför eller på målvakten och någon gång i ramen. En del räddade målvakterna också. Reservmålvakten Pettersson-Wentzel gjorde tex en fantomräddning sedan han fick hoppa in efter Nihlstorp som oturligt fick en klubba innanför masken. Hoppas att han inte får någon bestående skada.

Siktet var inte inställt i kväll för brynäs´ skarpskyttar. Som i början av andra då Rhodin på något ofattbart sätt missade målet då han stod fri med målvakten. För att nämna en situation.

Som en tröst i bedrövelsen så måste jag säga att även Färjestad missade målet många gånger i kväll.

Färjestad hade tur. Första målet berodde på en träff på domaren som gjorde att Färjestad kunde kontra. Sedan kan man säga att domaren hjälpte till på så sätt att han bara fann en utvisning på Färjestad. Det borde ha varit fler. Däremot fann han flera på Brynäs. Dålig domarinsats. Men det märktes att Färjestad hade talat om att inte ta onödiga utvisningar på grund av Brynäs´utmärkta PP.  Så snälla som färjestadsspelarna var i kväll var det länge sedan jag såg dem även om de inte kunde hålla sig ibland men då blundade domaren . Men det är nog bara en fasad.  De är nog bara livrädda att hamna i boxplay.

Färjestad hade en del giftiga långvariga anfall. Men när det gäller långa giftiga anfall hade Brynäs betydligt fler. Och om det spelet fortsätter så måste målen komma.

Färjestad vann orättvist i kväll. Men det är målen som räknas. Något som brynässpelarna tyvärr hade glömt bort.

Nu måste Brynäs vinna en bortamatch. Och det är inte något som är omöjligt. Det gick mot hemmastarka Frölunda och det borde gå mot Färjestad. Brynäs har vunnit tidigare i Karlstad under säsongen och kommer att göra det igen.

Bäst i kväll var Järnkrok och Widing. I försvaret ungefär jämna bra insatser. Svedberg som klarade en straff kan inte lastas för förlusten.

Kom igen Brynäs. Även om jag tycker att Färjestad är en bättre och farligare motståndare än Frölunda så visade det sig i kväll att Brynäs också kan klara den här motståndaren. Om skotten blir mer välriktade så ordnar det sig. Och ingenting skulle göra oss brynäsfans gladare än en semivinst mot just Färjestad. Som många av oss ser som ärkefienden.