Underbar återhämtning av Brynäs

Efter 2 perioder så kändes det lite deprimerande. Det såg ut att luta åt vinst för Frölunda och en avgörande match i Läkerolen. Frölunda hade tagit kommandot i första perioderna. Men Brynäs gjorde en mycket fin 3:e period trots att de hade en 2+2 emot sig och en straff som Svedberg klarade. Trots dessa motgångar kunde man forcera på slutet och trycka tillbaka Frölunda som inte kunde freda målet och kvitteringen kom. Genom Granström.  En bra sista period gjorde de också senast i Läkerolen men då fick de inte utdelning.

Det som var mest roligt var att de erfarna spelarna nu visade upp sig och nätade. Silfverberg är vi vana vid att han gör mål. Men det räcker inte. Han och Järnkrok och Wännström kan inte dra hela lasset. Utmärkt att Widing och Granström kunde trycka in var sitt mål. Det var krafthockey de visade. Och Silfverberg motsvarade sitt rykte och gjorde det avgörande målet i sudden.

Dackell av alla fick matchstraff. Snällare spelare finns inte även om han är bra på att kunna använda klubban ibland. Men någon slagskämpe är det inte. Det var Frölunda som förlorade mest på det slagsmålet. Och de har sig själva att skylla eller Lasu som satte igång och höll igång slagsmålet.

Ett stort grattis till hela Brynäs.

Det känns fel att kritisera någon enskild spelare eller framhäva någon särskild. Den laginsats Brynässpelarna gjort i den här kvarten är imponerande. För oss fans är det särskilt roligt i år då vi verkligen inte varit bortskämda de senaste åren i slutspelen.

Ja nu måste firas på något sätt. Det får bli i helgen då arbetsdag väntar i morgon.

Semi mot Fula Färjestad. Men jag tycker att de är inte lika bra i år även om de gjorde en bra kvart de också. Chansen finns. Men de är ett tyngre spelande lag och spelar fult också. Där har Brynäs chans i PP som de kommer att få utnyttja många gånger mot karlstadslaget.  

Nu ska jag se reprisen på 3:e perioden och njuta.