Charnecki säger upp kontraktet med Brynäs

Detta kan man läsa i måndagens Arbetarblad som är en av Gävles lokaltidningar. Han utnyttjade klausul i sitt avtal. ”Jag vill inte kommentera det här” säger han själv. Inte heller sportchefen Micke Sundlöv den gamle brynäsmålvakten vill kommentera.

Naturligtvis kommer han att fullfölja säsongen. Men nyheten kommer inte så lägligt nu när det snart blir slutspel. Inte för spelare och publik men kanske för honom själv av nedanstående skäl.

Det finns flera skäl till att han sagt upp kontraktet. Först kanske för att det går ut i februari men kanske hellre av nedanstående skäl.

 1. Han har blivit erbjuden ett nytt tränarkontrakt i någon annan klubb. Man kan spekulera vilken i så fall. Frölunda ligger bra till. De behöver om de nu klarar sig kvar i elitserien nytt ledarskap. Andra tänkbara klubbar är de som just nu är de bästa som HV71 och Färjestad. Uppgifter i Aftonbladet säger att Czarnecki siktar högre kanske SM-guld vilket han i så fall inte tror att Brynäs orkar med. Och om det är så är jag benägen att hålla med. Inte i år i alla fall. Han ser då troligen inga utvecklingsmöjligheter med Brynäs heller kommande säsong eller säsonger.

2. Det är lönetaktik från Czarneckis sida. Han säger upp sitt kontrakt nu och om inte Brynäs har någon ny tränare på gång blir han erbjuden ett nytt avtal som är mer ekonomiskt fördelaktigt. Alltså ren löneförhandlingstaktik.  Lite klassisk löneutpressning. Inte ovanligt om man nu tror att man är oersättlig. Enligt vad jag anser är ingen oersättlig inte ens Niklas Czarnecki

Arbetarbladet skriver också att det ev. finns ersättare inom föreningen. Klubbens juniortränare Mats Bäcklin har i flera säsonger fört J20-laget till framgångar. Han säger att skulle var redo att ställa upp.

Själv tycker jag att det är olyckligt att det här om uppsägningen kommer upp nu i pressen. Det är snart slutspel och det är det som gäller. Vi brynäsfans ja hela Gävle önskar inget högre än att Brynäs kanske går till semi i år och inte blir strykpojke i kvarten som de varit tidigare.  Nej inte ett år till som strykpojkar. Nu är det stenhård kamp och kamp om hockeyhedern från laget med hockeyhistoria och hockeykultur som gäller. Som i år slagit alla lag som ligger över dem i serien. Det lag som väljer Brynäs i kvarten ska få ett rent helvete.  Eller hur Brynäsfans?