Dyrköpt seger för Brynäs

Södertälje behövde segern mer än Brynäs i kväll. De kämpar om att slippa kvalet och kanske till och med kan komma på slutspelsplats. Personligen håller jag på AIK i första hand och Södertälje i andra hand bland bottenlagen. Frölunda har förköpt sig på divor som har svårt att samspela och MoDo har svårt att förnya. Och då menar jag av eget spelarmaterial. Men egentligen så har jag ingen speciell favorit där utan min favorit och hemmalag är Brynäs. Gävlebo som jag är.

Södertälje började bäst. De var betydligt mer på alerten än brynäsarna som verkade ha försovit sig. De 2 första perioderna såg det ut att gå till vinst för bortalaget. Lauritzens mål kollade domarna dubbelt men det var ändå mål. Det var omöjligt att se på TV då Sjögren kastade upp handsken så det var omöjligt att se rakt framifrån och också bakifrån. Men måldomaren måste ha sett att det var mål uppifrån.

Greiss släppte in de 2 målen av Södertälje och de såg bägge lite biliga ut.

I 3:e började Södertälje spela nonchalant. Och också i avsikt att för varje pris hindra Brynäs att kvittera. Det öppnade för fult spel. Ja j-gt fult. Dackell fick sluta spela och åkte till sjukhuset för röntgen av handleden. Kanske den är bruten hoppas inte. Jonsson fick av vad jag hört bara en sårskada och borde vara tillbaka snart. Värst var det för Lauritzen som fick ett knä av Södertäljes bästa spelare  Joakim Eriksson. Det var mycket fult och borde ha varit matchstraff men domarna såg det inte. Tyvärr. Hoppas att Brynäs går vidare med det så att Eriksson blir avstängd.

Järnkrok slutade också att spela men här ryktas om att det inte är allvarligt. Bra.

På grund av Södertäljes ojusta spel så fick de spela 3 mot 5 i sista minuterna och då också Brynäs tog ut målvakten blev det 6 mot 3. Och vilket lag kan freda sig mot det? Ja inte Södertälje i alla fall. Silvferberg stod fri och kunde raka in 2-2. Och därmed var det slut på Södertäljes slutspelsplats.

I förlängningen hände inte något som ändrade resultatet. Däremot i straffläggningen. Silvferberg är en ovanligt bra straffläggare. En utmärkt sådan. Vilken välriktad staff! Han såg till att Brynäs vann matchen.

Med det fula medvetna spel som kringlorna visade så var de inte mer än rättvist att Brynäs tog 2 poäng.

I slutspelet kanske Brynäs får klara sig utan Dackell. De 2 senaste åren har inte Dackell direkt rosat marknaden i de kvartsfinaler Brynäs spelat så min ärliga åsikt är den att det inte är någon katastrof. Det är bara bra att ungdomarna får chansen. De kan överaska. Eller så får de en bra erfarenhet.

Hoppas att göteborgaren Kahnberg återkommer till spel i slutspelet. Men han har vad jag hört fått en fraktur så det kanske är slutspelat för honom.  

_________________

Expressen menar att Czarnecki kommer att gå till Färjestad. Han har tidigare tränat Bofors som har samarbetat med Färjestad så det finns personliga kontakter där. Borken menar att det är helt naturligt att han byter efter 3 år i Brynäs. Han kanske hänvisar till sig själv som verkligen bytt ofta.  Hoppas bara att Czarnecki är så proffsig att han gör ett bra jobb den tid han har kvar i Brynäs.

___________

Svedberg är fortfarande skadad. Det är mycket oroväckande. MoDo-grobianernas överfall var allvarligare än någon trodde. Ett knä är skadad och det brukar inte var något att leka med.

Oskar Dansk som i dagarna har fyllt 17 år är avbytare. Han har representerat Stockholm i TV-pucken och varit utmärkt bra. Kanske en ny Markström? Om han nu får chansen.