Charneckis tidigare uttalande

Ser idag i Gävletidningen Arbetarbladet att Charnecki vill tona ner vad han ska ha sagt.  Till tidningen NWT har han efter första isträningen med Färjestad sagt följande: Tänk dig att för första gången stå framför ett lag som kan vinna SM-guld”

Det har retat upp många särskilt brynäsfans. Och med den mediokra insats Färjestad gjort hitills så finns många som blivit skadeglada.  Men man får komma ihåg att Färjestad brukar bli bättre ju längre säsongen går så än kan tränarens drömmar om SM-guld slå in. Det är ju bara början på säsongen.

Charnecki säger i Arbetarabladet idag att ”Det är helt och hållet taget ur luften. Där du är jobbar du till 110 procent. Självklart kan man då inte stå framför ett lag och säga att man inte kan vinna”

Han säger vidare: För mig var det en stor utmaning att få träna Färjestad.Det är bara att titta på resultaten. Färjestad har vunnit SM-guld eller varit i final nästan varje år de senaste tio år. Brynäs hade sina framgångar tidigare.”

När det gäller ovanstående så har Charnecki rätt. Och det som sagt bara början av säsongen. Så det kan bli final i år med även om det börjat dåligt.

Färestad har skrivit i programbladet nedsättande om Charneckis tidigare lag: ”Han har jobbat i småklubbar och budgetklubbar i Allsvenskan och Elitserien.”

När han tillfrågas om han är pressad menar han att tränare alltid är pressade då det är resultaten som räknas.

Även om det inte torde vara att Charnecki i detta tidigare stadium sitter löst så kommer han att få gå om förlusterna fortsätter. Ingen 3-poängare hitills och det är tränaren som brukar bli syndabock. Bättre tränare har fått gå från Färjestad och jag tänker då på Melin som är bland de bästa, kanske den bäste. Men det var troligen inte att han var dåligt utan att han inte kunde komma överens med Samuelsson sägs det.

Hur som hellst så ligger Charneckis snart riktigt pyrt till om inte han och laget kan visa resultat.