Brynäs förnedrar Färjestad

Att förlusten mot Frölunda var en engångsföreteelse visade Brynäs i kväll när de besegrade Färjestad med 4-1 i Karlstad. Jag kunde inte se första perioden men hörde på radio när jag körde bil. Jag hörde då att Gunderson gjort 1-o och att Färjestad kvitterade. Senare visade det sig att Johan Larsson styrt in Gundersons skott. Järnkrok såg till att Brynäs gick till ledning med 2-1 inför 2:a.

I andra perioden hade Färjestad inte en chans. Brynäs vann skotten med 12-3 och gjorde ytterligare 2  mål. Johan Larsson 3-1, sitt andra och Silferberg 4-1 med ett riktigt kanonskott.  Färjestad blev mer och mer frustrerade vilket visade sig i 3:e perioden då Brynäs med lätthet höll värmlänningarna borta från målet.

Sammanlagt vann Brynäs skotten med 29-18. Genom hela matchen gjorde laget en förvånande genomstark och gedigen insats. Förvånande därför att Brynäs har svårt i Karlsstad och förvånande efter svårigheterna i frölundamathen.

Arbetarbladet, en av lokaltidningarna har överskriften ”Mästarklass mot mästarna” vilket väl visar lagets insats.

Ungdomarna gjorde alla mål i matchen. De är snabba, ettriga och respektlösa. Tyvärr var det nära motsatsen i matchen mot Frölunda. Därför är det mycket glädjande att se förvandlingen till den här matchen. Det gällde för övrigt hela laget. Vi får hoppas att Frölundas vinst var en engångsföreteelse.

Honken stod denna match och gjorde ett stabilt intryck. Han var klart godkänd även om han inte riktigt sattes på prov. Min bedömning att Brynäs har ett stabilt målvaktspar i år i motsats till i fjol står sig och kommer att stå sig är jag säker på. Det kommer att betyda mycket för placeringen i serien inför slutspelet.

I 3:e perioden när färjestadsspelarna blev mer och mer frustrerade kom fulheterna fram. Som vanligt. Värst var Sanny Lindströms grisaktiga slag mot benet på Johan Larsson som borde ha resulterat i mer än de 2 minuter han fick.

Vi Brynäsfans bugar och tackar. Vilken härlig insats.

Nästa prövning för Brynäs på tisdag är Djurgården i Stockholm. Får fundera på om man skulle åka ner och se den live.

________________________________________

Frölundas segersvit är nu historia. AIK såg till det. Det var en jämn match som i mycket hade målvakterna i centrum. Den ”matchen i matchen” vann Victor Fasth även om  dansken Andersen som vanligt gjorde en mycket bra match. TV-kommentator Rönnqvist själv tidigare målvakt sade att Frölunda hade de vassaste anfallen och chanserna i matchen. Men Fasths räddningar gjorde att AIK kunde rädda oavgjort i full tid och till slut vinna på straffar. Även om straffar är ett lotteri så visade Fasth att han vann ”matchen i matchen” även i det.