Djurgården-Brynäs

Satt och kollade de andra matcherna innan den här började. Frölunda och MoDo vann. Jag sade då till en medlem i familjen att om inte Brynäs vinner i kväll så är de illa ute. Då är ingenmansland troligt. Och jag hade mina funderingar efter matchen mot Timrå. Jag såg visserligen bara sista perioden men det verkade som om Brynäs inte ville vinna. Det var defensivt värre. Och som vanligt i straffläggningen förlorade man. Grabbar lär er att skjuta straffar. Det här ser inte bra ut.

I kväll så såg jag ett Brynäs som var taggat. De gav allt. Alla kämpade och det såg ut som om man insåg allvaret i tabelläget. Nästan som en hemmamatch.  Som en av djurgårdstränarna sa efter matchen så var Brynäs bättre i hela matchen. Silverbergs styrning var perfekt. Och det andra målet var en rättvis fortsättning på ett bättre spelövertag under hela matchen. Den grå eminensen i Djurgården såg allvarlig och bekymrad ut.

Och behöver jag upprepa det? De som följt min blogg har sett att jag alltid ansett att Svedberg är den givne förstemålvakten. Förstår inte varför tysken är kvar i laget. Han behövs inte längre. Och han har inte behövts tidigare heller. Kanske att konkurrensen har gjort att Svedberg är så bra som han är. I så fall har jag fel ang. Greiss. Bara hans närvaro har sporrat Svedberg att göra det som egentligen är omänskligt. I de 3 senaste matcherna har han bara släppt in ett mål i full tid. Synd att Timrå kunde göra mål på honom i straffläggningen. Men det reparerades idag med råge.

______________

Södertälje kämpar. Idag slog de Fula Färjestad på deras egen hemmaplan. Bra. Det är tufft i botten och Brynäs har inte så långt ner dit om man inte skärper sig som idag.

______________

MoDo är på gång. De nya värvningarna har varit bra för laget. Det behövs nytt blod i det laget då gamlingarna, ja den rätta benämningen är det, knappast tillför laget en slutspelsplats. En nergång överlag och få nya juniorer uppfostras numera. Tänk tidigare alla som kom från juniorleden i det laget. Nu är det Brynäs och andra lag i elitserien som producerar nya förmågor. Numera får MoDo värva för att klara sig kvar i elitserien.

_____________

Frölunda vann övertygande mot Linköping i kväll. Frölunda är ett lag som ofta Brynäs är ett varannandagslag. Men dagens seger visar att det finns en bra kapacitet i laget. Kanske det hittills har berott på inställningen. Hur som helst så måste laget förnyas nästa säsong. Kallio tex. märktes knappt när laget var i Läkerol Arena sist.   

____________

Till slut så får jag gratulera Brynässpelarna till en bra genomförd match och en bra inställning utan defensivspel som jag anser är destruktivt. Jag brukar se spelarna ibland då jag äter lunch emellanåt på Läkerol Arena. Det är svårt att känna igen dem utan mundering och jag fårofta fråga den som följer med vem den och den är.  Men nu börjar jag lära mig dem. Hur som helst så är de med i mitt hemmalag. Ett lag med hockeykultur och hockeyhistoria.

Nästa match är mot Aik på tisdag till veckan. Lite förvånad är jag att de är sist i serien då de har enligt mig den bäste tränaren i elitserien. Men jag tror att även om de hamnar i kvalserien så klarar de sig kvar.