Som vanligt i matchen mot AIK

Då menar jag att Brynäs inte klarar att göra mål på straff. Men Brynäs borde ha avgjort i ordinarie matchtid. Som vanligt är också att de har svårt med lag som inte är särskilt skickliga men kämpar stenhårt. AIK är ett kämpalag inte minst visade det sig det mot HV som de slog även om ett mål enligt mig blev bortdömt felaktigt för HV. Pucken var inne innan målburen kom ur läge. Åtminstone såg det ut så på TV-bilden. Men det är alltid kul förresten när HV får stryk samma vem som slår dem.

I matchen mot AIK som jag bara kunde se i 2 perioder på TV Plus  så har jag sällan sett så dåligt spel. Felpassningar, slarv och hönsgård överlag. När Brynäs möter ett lag som ligger under dem i serien så klarar de inte av spelet som de kan prestera mot bättre lag.  Kanske underskattning och fel inställning. De jag känner som såg matchen tyckte att Brynäs spelade bra i 2 perioder. Men där är jag inte överens med dem. 

AIK som kämpar för att inte komma till kvalserien vann inte orättvist. De gjorde en kämpaprestation. Och man måste kunna göra mål på straff också. Det var en ynklig straffläggning och ynkligast av alla var skotträdde Dackells petstraff. Det behövs en riktig uppryckning i att göra mål på straff.

Efter den här matchen så är jag inte säker på att Brynäs kommer till slutspel. Det blir nog i så fall på ett hår när.  Och när man tänker på att det kanske blir kvalserien så blir jag rädd, då får de troligast möta de lag de har förlorat mot i elitserien.

 Kommentatorn på Kanal Plus tyckte att det var ett riktigt klappklappspel innan Lars Jonsson rakade in ledningsmålet till 2-1. Kanske var det så. Men det riktiga klappklappspelet vi gävlebor tänker på är när Molin, Gozzi och Larsson underhöll oss på 90-talet. Den nivån kommer inte dagens Brynäs upp till även om det varit nära på flera bra hemmamatcher denna säsong.

Ett av matchens positiva överaskningar var Johan Larsson. Han gjorde en bra match. Gotlänningen som gått på hockeygymnasium i Gävle. Hoppas han får mer speltid framöver. Det finns flera andra att bänka före honom.

Jag har tidigare varit kritisk till Czarneckis coaching. När det gäller PP har han ändrat till  betydligt bättre spelare och det har visat sig i att laget har en av de bättre uppställningarna i PP i elitserien. Men nu måste jag kritisera honom när det gäller straffläggningen. Fram med bättre straffläggare än de som varit hittills eller kör med hårdträning.

Ja Brynäs är i år verkligen ett varannandagslag. Snälla, visa att ni kan bättre nästa match. Då mot Fula Färjestad borta. Så vi brynäsfans blir gladare igen. Och att blogginläggen blir gladare också.