Honken bäst när Brynäs sänkte Timrå

Med en räddningsprocent på 96.88 spikade Honken målet under matchen. Nästan. Jonte fick göra ett tröstmål i 3:e perioden men det var för sent för att hota Brynäs vinst. Bra i kväll var också Silfverberg med sina 2 mål. Det första på styrning efter skott av Gunderson och det andra efter en retur av Riddervall efter skott av Laurtizen. Det tredje målet gjorde Nordqvist.

Viktigaste med den här matchen var ändå att den eländiga måltorkan bröts. Den har gjort att Brynäs förlorat mot Växsjö och Luleå. Matcher som de borde ha vunnit då de har varit det bättre laget.

Naturligtvis är det hela lagets förtjänst när de vinner. Men utan tvekan är Holmqvist matchvinnare nr 1. Han gjorde många svettiga räddningar i andra och tredje perioderna. Laget har matchat målvakterna bra och just nu är Svedberg sjuk. I tredje låg Timrå på och utan Honken hade det kunnat gå illa.

Jonatan Karlsson ersatte den avstängde Bertilsson och gjorde en ok insats. Vi får se hur många matcher Bertilsson blir avstängd. Jag tror säkert att Bork, Wikegård och co med sina hysteriska uttalanden där de haft en inbördes tävling i hur många matcher Bertilsson bör bli avstängd,  kan påverka utgången. Tyvärr. Dessbättre är det inte dessa proffstyckare som bestämmer.

På måndag har Brynäs en svår uppgift när de hemma möter Skellefteå. Då Brynäs har en match mindre spelad än de som ligger på 20 poäng  finns möjlighet att komma närmare dem och upp till 19 vid vinst. Även Skellefteå har en mindre spelad. Men det blir en tuff uppgift. Skellefteå är ett bra lag och en mycket tuff motståndare.

_________________________

Såg slutet av matchen Luleå-MoDo. Synd att MoDo inte kunde kvittera mot seriens tråkigaste lag. Men de gjorde ett bra försök i sista. Men det är bara en tidsfråga innan Luleå börjar förlora då de inte kan prestera mer än något enstaka mål i varje match. Och det skulle vara bra för nivån och inte minst elitsseriens rykte och status.

____________________________

Växsjö fortsätter att överaska. Med sin främlingslegion. Om jag inte har sett fel har hittills ingen svensk spelare gjort mål ännu för laget. Främlingslegioner har svårt att klara sig i elitserien och då menar jag också frånvaron av egna fostrade spelare. Se på Timrå tex. Undantaget är Linköping. Men de har ju också haft pengar att köpa för vilket de andra nämnda lagen inte har samma möjligheter till.