Fartfyllt, intensivt och spännande när Brynäs vann i Scandinavium

Matchen öppnade i ett rasande tempo. Som en kommentator på canal More sa att Frölunda brukar öppna starkt för att sedan inte orka fullfölja. Men varje match är ny så man vet aldrig.

Brynäs startade idag med Martin Johansson och Molin. Lauritzen var hemma med som jag uppfattade det skadeproblem. Men samma hur det är med det så anser jag att Johansson är mer kapabel att spela än Lauritzen som jag anser är den svagaste länken i Brynäs. Ollars spelade inte. Kanske det beror på skada men om inte så borde han gå in i stället för Molin tycker jag. Samtidigt förstår jag att Jonsson vill ändra i sina kedjor och se hur de olika konstellationerna fungerar. Och jag tror att det inte är slut med det än.

Jonsson spelade från början i kväll. Han ser fortfarande matchovan ut men han tar sig sakta men säkert. Men fortfarande är han en liten säkerhetsrisk i försvarsarbetet. Men jag hoppas att han återfår sin säkerhet. Jag kommer ihåg när han var den bäste backen i laget. Hoppas att det blir så nu med.

Period 1: Som jag skrev inledningen. Matchen började i rasande tempo. I 10:e  minuten blev Widing utvisad. Innan hade en brynäsare helt klart blivit trippad men det ville inte domarna se. Frölunda hade flera chanser i detta PP men bra boxplay och en bra Rahm klrade av situationen. Rahm var förresten mycket bra i hela matchen. Som jag tidigare nämnt en bra värvning.

Borken berömde Gunderson under första perioden. Jag kommer inte ihåg alla superlativer men det jag kommer ihåg är att han sa att Gunderson är en av de eller om han sa den bäste värvningen i elitserien förra året. Han är bra både defensivt och offensivt och en  gentleman på isen. Och jag håller med i allt. Som jag tidigare nämnt är Gunderson den bäste värvningen Brynäs gjort de senaste åren. Inte då att förglömma andra men de är ändå inte i klass med Gunderson.

I slutet av första hade Brynäs några bra anfall. 18.40 hade Enterfeld en jättechans som han missade. Men bra gjort ändå.

I andra delen av första så tyckte jag att Brynäs tog kommandot i spelet. Järnkrok. Thuresson och Lindholm störde Frölunda i deras egen zon och de fick inte igång något spel så länge de var inne.

I första perioden var det få riktiga målchanser utan det såg ut som ett ställningskrig ute på banan med betoning krig.

Period 2: Frölunda började aggressivt. Efter 2.12 blev Widing utvisad igen. Bäckman kunde då göra 1-0 för Frölunda. Jag tyckte då att Brynäs sjönk tillbaka för mycket nästan i knät på Rahm och var alldeles för passiva och motståndarna fick för stort svängrum före det målet. Men det var dessbättre bara vid det tillfället jag tyckte det. Resten av matchen spelade försvaret alldeles utmärkt.

Svedberg blev utvisad efter 4.12. Detta PP var uruselt av Brynäs. Jag kom på mig själv att jag satt och fantiserade om hur det var när Silfverberg och Johan Larsson spelade i laget. Men skam den som ser tillbaka i hockey. Det gäller att se framåt men nostalgisk blev jag. 8.08 blev Svedberg utvisad för andra gången nu för hög klubba. Nu då tänkte jag. PP:et han knappt börja förrän Axelsson blev utvisad. Nu 5 mot 3. Kom igen Brynäs tänkte jag och sade det högt också. Efter 8.43 gjorde Harju 1-1. Bra han är nu uppe i 5 mål. 10.18 gjorde Widing 2-1. Mycket bara PP av Brynäs. Äntligen. Nu kommer målen där också. Trots att Silfverberg och Larsson lämnat. Hoppas att det lossnar nu i spel 5 mot 4 det är ju ändå ovanligt att det blir 5 mot 3.

Efter grisaktiga tacklingar av frölundare blev det slagsmål. Nu visad brynäsarna det som jag har efterlyst. Att sätta hårt mot hårt utan frökenfasoner. Granström var inblandad och han lämnade nu sin roll som en snäll gammal farbror. Det ser bra ut för framtiden. Följden av bråket blev att 2 frölunda spelare blev utvisade för ojust spel och Granström blev utvisad 2+2 vilket var något strängt av domarna.

Frölunda försökte och försökte och kämpade hårt för en kvittering. Men i ett försök att stoppa Järnkrok i första hand och Lindholm så drabbades de av 2 utvisningar. Brynäs hade nu 5 mot 3-läge än en gång. I pausen gnällde en frölundaspelare att Järnkrok spelade teater när han fick en klubba i ansiktet men Borken gav honom upprättelse. Han menade att utvisningarn var helt korrekta och att Järnkrok inte spelade. Jag tror det var Axelsson som intervjuades. Undrar hur han reagerar med en klubba över ansiktet. Jag tycker nog att det var han som var en skådespelare i det här fallet. Alltså helt korrekta utvisningar.Synd att det inträffade 19.35 in på perioden och inte sammanhängande. 

Period 3. Järnkrok som hittills inte gjort mål missade öppet mål vid 1.04 in på perioden. I 5:e missade Thuresson en passning från Lindholm när han stod fri. Han har inte varit någon turgubbe precis men han är ändå en duktig spelare.

Frölunda försökte hela perioden att kvittera och presterade ett bra spel och hade flera chanser men Rahm och ett för dagen bra försvar hindrade. Snabbe Martin Johansson kom genom en mycket imponerande snabbåkning fri  i 13:e minuten men kunde inte överlista målvakten. Men bra ändå.

12.52 blev Sundqvist utvisad men det PP:et för Frölunda klarade brynäsarna bra. I 17:e kontrade Enterfeldt och hade så när ökat ledningen. I slutet tog Frölunda ut målvakten men utan resultat.

Den spännande matchen var slut och vi hemma vid TV:n i Gävle kunde torka svetten ur pannan. Jäkligt spännande match.

Brynäs gjorde en bra laginsats i förhållande till den mediokra matchen mot Färjestad. Försvaret gjorde en bättre insats än i senaste matchen.

Bäst var tycker jag Järnkrok i kväll. Han är snabb och uppfinningsrik och i PP är han ledande. Han passade till ett av målen och gjorde då ett mycket bra förspel. Motståndarna försökte med alla medel stoppa honom och han tacklades sönder och samman men han tålde det också.

I försvaret som var som jag nämnt bättre än senast så var enligt mig Bertilsson bäst och alldeles utmärkt. Även Borken ansåg att han var en av planens bästa spelare.

Sist men inte minst men kanske först så gjorde Robin Rahm en alldeles utmärkt prestation. Och som jag nämnt tidigare, det är lätt att upprepa sig, men jag är jättenöjd med att Brynäs har 2 bra målvakter.

Brynäs gick nu upp till andraplatsen. Men serien haltar så vi får se när hela omgången är kvar. MoDo kan tex i kväll passera Brynäs vid vinst i Karlstad. Nu ska jag se hur det går i den matchen.