Felaktigt domslut stal poäng från Brynäs

Vi som såg Thuressons mål i slutet av andra perioden förstår inte varför det underkändes. Nog borde domarna ha känt till att reglerna har ändrats. Och att om spelaren håller skenan i isen får han styra in pucken. För vi såg att skenan var i och alla andra också.

Som jag nämnt tidigare är domarnivån i elitserien diskutabel. Även om jag tyckte att de i den här matchen inte gjorde bort sig så mycket mer än att Thuressons mål underkändes.

Brynäs gjorde en bra match och laginsats.Bra målvaktsspel av Honken, skaplig försvarsinsats och bra anfallsspel. Godkänt i både box- och powerplay. Visserligen kunde Davidsson ha avgjort vid något av de två tillfällen i sista perioden han kom fri. Men även Brynäs var nära som när Granström missade nästan öppet mål.

Om man nu ska vara lite kritisk mot brynäsarna var det att många passningar var slarviga vilket gav mostståndarna möjlighet till farliga kontringar. Detta varvades med perioder av vackert passningsspel. Men även HV varvade bra spel med sämre. I stort sett var matchen ganska jämn men Brynäs borde ha fått med sig 3 poäng pga det mål som stals ifrån dem av det felaktiga domslutet.

_______________________________________

Även om det är tidigt i turneringen så såg det bra ut i småkronornas första match mot Tjeckien. Efter en nervös start mot övertaggade tjecker så visade grabbarna på ett moget och vackert spel både i anfall och försvar. Lasinanti i målet var övertygande. Jag tror absolut inte att Sverige kan räknas bort från att upprepa förra årets JVM-guld. Vi får se hur det går i fortsättningen och om de kan stå emot de ryska och kanadensiska lagen som många tror är favoriter mest det ryska.