Förlust igen för Brynäs

Skriver om första perioden i periodpausen mellan första och andra. Matchen började med ett offensivt MoDo. Det dröjde länge fram emot halva perioden innan Brynäs hade någon chans att tala om. Däremot  hade MoDo flera chanser men Rahm stod emot.

Första målet av Jacobsson kommer att bli klassiskt. Inte för att det var ett superskott men den studsade på 2 MoDo-spelare innan den ramlade in i målet förbi en lurad keeper. Lurad av sina egna. Det andra målet var också ett skott mot mål av en back nämligen Bertilsson. Bra att han är tillbaka. Bägge  målen genom skott mot mål. Det måste Brynäs fortsätta med. Man blir galen av allt sargspel som det var tendenser till innan. Ett skott mot mål är bättre än allra flesta sargpassningar. Helst när det är trafik framför målet.

Härligt att Brynäs har flyt och är så effektiva som man var i flera andra matcher tidigare.

Bertilsson sade i intervju efter matchen att han är helt återställd. Det känns tryggt. Han sade också att det varit flera individuella misstag i matcherna innan. Ja vad kan man säga annat än att hålla med honom.

Period 2

Skriver om andra i periodpaus nr 2.

Brynäs spelade upp sig och dominerade perioden så när som på en svag början där MoDo gavs chanser att reducera. I slutet av andra hade Larsson ett stolpskott.  Han hade också en möjlighet på slutet av perioden i PP och snart kommer han att sätta någon puck. Positions- och passningsspelet funkade bättre nu för Brynäs.

Efter 4:50 reducerade MoDo lite surt kändes det. I 6-8 minuterna hade Brynäs mycket kraftigt tryck mot MoDo kassen men Forsberg är duktig och brynäsarna ineffektiva.

MoDo har ofta varit ett småfult lag och i perioden råkade de ut för flera utvisningar som Brynäs med lite tur hade kunnat fått utdelning av.

3:e

Som Brynäs började i numerärt överläge. Där Cumiskey hade ett friläge. Farligt. MoDo är bra på att checka. De är aggressiva och självuppoffrande. Efter ett rörigt och vimsigt spel av hemmalaget kunde MoD0 kvittera genom Påhlsson. Suck i kubik och kvadrat.

Regehr blev utvisad efter 8:38. Missar av Rödin och Harju. Brynäs börjar bli missarnas lag. 11:08 gjorde Hensick 2-3. Brynäs forcerade mot slutet och tog ut Rahm och fick mer hjälp av en MoDo-utvisning. Tambellini ut med 19 sek. kvar. Men trots chanser blev resultatet 2-3.

Ja vad ska man då säga om matchen. Det började i första perioden med 2 mål av Brynäs men MoDo vann ändå.

Brynäs varvar bra spel med perioder av hårresande dåligt passningspel och ineffektivitet. På någon eller några av alla dessa chanser borde man ha gjort mål. Larsson och Rödin måste hitta målet bättre och inte bara de. Och idag spelade man snällt igen. På gränsen till mesigt.

MoDo hade flera bra spelare som bägge Forsberg, Cuminskey, Skröder och Hensick för att nämna några. Det som utmärkte laget var att de aldrig gav upp utan var på offensiven hela tiden. De hade bättre flyt i anfallen än Brynäs. Som lag var de i kväll som helhet bättre.

Det ser tyvärr inte bra ut idag för Brynäs. Något måste göras annars kan det bli kvalserien. Det är nu inte långt till de platserna. Johnsson tugg i intervjuerna blir mer och mer ihåligt och intetsägande. Det behövs några målgörare och några backar som byter ut de som inte hänger med. Och inför nästa säsong är tränarfrågan heller inte helig.