Frölunda vann mot ett ineffektivt Brynäs

Efter en svag insats i Läkerol Arena mot Växjö så var det dags för gamle bekantingen Frölunda. Vem kommer inte ihåg slutspelet för några år sedan när Brynäs blev svenska mästare och slog ut Frölunda i kvarten? Det var fina minnen det för oss brynäsfans.

Tyvärr kunde inte Bertilsson spela idag heller och Persson var tillbaka men var reservback. Och tyvärr så märks det mycket. Försvaret som har flera duktiga spelare är sammantaget för svagt. Några spelare platser helt enkelt inte i elitserien. Men Brynäs envisas med att fortsätta som i fjol genom att sätta in backar som inte håller måttet. Och tyvärr kan det då bli samma visa som förra året. Hemska tanke.

Första perioden spelade Brynäs bra. Som helhet dominerade de matchen. Något mål borde det ha blivit om skärpan hade funnits. Enterfeldt hade en bra chans där han snurrade solo framför kassen men avslutningen var för omständlig. Jacobsson hade också en bra chans efter bra förarbete av Harju. I 12:e minuten kunde det ha blivit mål, hann inte se vem det var som missade.

Under hela perioden var det chanser fram och tillbaka. Tycker som sagt att Brynäs dominerade lite. Sweatt blev utvisad i 14:e minuten och Frölunda hade då ett ruskigt tryck och fick också in pucken ett mål som underkändes. Wikegård på C More dömde mål men den riktige domaren underkände. I samma PP för Frölunda hade de också ett stolpskott. I och med utvisningen tog Frölunda övertaget som de höll resten av perioden och även hela andra och början av tredje.

2:a perioden vill man helst glömma. Samma synder som i förra matchen. Uruselt passningsspel emellanåt som öppnade för minst ett av baklängesmålen . Det var tryck tryck och åter tryck från Frölunda. Löf blev utvisad efter 7:02. 1-0 blev det efter 7:50 av Klingberg. 9:50 blev Thuresson utvisad. Ollas kom fri och blev hakad av nämnde Klingberg som blev utvisad. 10:55 var det dags för 2-0.

Även Brynäs hade chanser i andra perioden. Men effektiviteten som varit med Brynäs i början av säsongen lyste med sin frånvaro. Suck!

Inför tredje perioden sade Johnsson vid intervju att de nu skulle forcera framåt och han tyckte att det varit för passivt i brynäsleden.

Kommentatorerna hade kollat skotten hittills under matchen och Brynäs hade skjutit 29 skott varav 18 gått inom målramen. Frölunda hade det bara varit 4 som gått utanför målramen. Här har Brynäs något att förbättra.

Efter 1:51 gjorde Frölunda 3-0. Det är samma kedja som levererar för Frölunda. Den här gången var det Kollberg som gjorde målet frampassad av 18-årige Jonsson. En imponerande kedja. Och en vinnarkedja i kväll. Här får  lagen i SHL gnugga geniknölarna och försöka finna ut hur de ska stoppas. Efter målet kändes det som om matchen var avgjord. Brynäs såg ut att vara ett slaget lag. Den första förlusten i full tid på bortaplan verkade bli verklighet..

Efter 3:11 blev Bäckman utvisad. Men PP-et var rent ut sagt bedrövligt. Den bästa chansen hade Frölunda. Brynäs såg billiga ut.

Men liket rörde på sig. Nu försökte verkligen Brynäs. Man satte in en frenetisk spurt och började också spela mer fysiskt. Tacklingar hade de delat ut tidigare men ofta snälla såna. Nu blev det lite tuffare. Och Frölunda fick nu slå ifrån sig. Efter 6:00 gjorde Ollas 1-3 och efter 8:04 gjorde Enterfeldt sitt första mål för säsongen. Nu var det roligt att se Brynäs spela. De visade att de kan sätta tryck och vinna närkamper och gå mot mål. Men det var så dags då. Trots att det var hett runt  frölundakassen så slutade matchen 2-3.

När det var ungefär 2 minuter kvar skulle Frölunda ha haft en utvisning men den fege domaren vågade inte blåsa. Till och med kommentatorerna på C More klagade. Sammantaget var det inte rättvist när det gäller utvisningarna. Domarna friade flera förlundaspelare men brynäsarna satte de åt. Det retar mig alltid.

Brynäs som började serien alldeles utmärkt har nu 2 förluster i full tid efter varann. Ingen katastrof om de visar samma takter som i tredje perioden. Men den svaga andra perioden och inefftiviteten i främst 1:e perioden sänkte laget i kväll.