Granström avgör för Brynäs i Karlstad

Om det är någon som jag unnar ett avgörande mål så är det Granström. Han är en slitvarg av stora mått och en som vågar stå upp och vågar bråka  med och tracka motståndare. Att det blir just han som avgör är också positivt på så sätt att han har haft en dåligt inställd bössa senaste matcherna. Men nu avgör han genom en riktig  och riktad rökare.

Fula Färjestad kunde inte heller den här gången avstå från grisspel. Både Järnkrok och Bertilsson åkte in med huvudena före i sargen. Varför gör man sånt om det inte är för att skada? Järnkrok kanske blir borta från spel resten av slutspelet.  En fick 2+10 i Färjestd. Kom inte ihåg vilken. De är så många som grisspelar i det laget att man kan nämna de flesta utan att ha fel. Dessutom filmar de till sig utvisningar. Granström anklagar bl.a. Micke Johansson för att filma. ”Det jag är förbannad på är att de är som ett italienskt fotbollslag. De ligger varenda jävla gång. De bryter lårbenet varje gång de får en tackling men står upp igen två sekunder efter att domaren blåst” Citatet är hämtat från Aftonbladet.

Grisbetéendet har också övergått till åskådarna. Enligt TV4 var det skandalscener efter matchen och att åskådare hade försökt skada brynässpelare. Om det är sant varför gjorde inte vakterna något? Skandal är det om det är sant.

Färjestad hade tur i kväll. 2 mål fick de genom att valla in pucken på brynässpelare. Knappast någon prestation, hellre skämmigt. Men det lönade sig ändå inte till slut.

Kahnberg var het idag och gjorde 2 mål. Järnkrok ett och Granström som sagt det fjärde.

I första perioden visade Brynäs upp en het vilja och fysiskt spel. De hade övertaget och borde ha gått till periodvila med ledning. Men Färjestad kvitterade i slutet av perioden.

I andra tryckte Färjestad på och det såg illa ut för Brynäs. Färjestad vann skottstatistiken överlägset. I slutet av perioden såg det ut som om Färjestad spelade PP i 5 minuter. Och mycket riktigt tog de ledningen helt rättvis. Brynäs såg stillastående ut och loja.

Men Brynäs ryckte upp sig i tredje. Kahnberg kvitterade och i fjärde avgjorde Granström. Också det i PP efter att Färjestad tryckt på 

 Jag kunde se, inbillning eller inte att värmlänningarna tappade lite i sting ju längre matchen varade. Kanske de också kan krokna om motståndet blir hårt.

Det här var vad vi brynäsfans önskade oss mest av allt. Det är helt otroligt bra. Nu hemma nästa gång är vinna ett måste. Hoppas att de inte ger ”dansbandslaget” någon chans. Självförtroendet borde ha höjts några grader i kväll. Jag ser verkligen fram emot hemmamatchen.