3:e matchen HV71-AIK

Skriver nu under själva matchen och inte när den är slut. Tänkte det var kul att göra något annat än att sammanfatta. Har inget annat för mig i kväll och tyckte det var kul att följa en match lite mera i detalj. En engångsföreteelse, då det är ganska jobbigt. Hoppas det inte blir för rörigt.

HV börjar ursinnigt. Men Fasth är obeveklig. Och gnället kommer fram. Men Thomas Andersson är också obeveklig. Och vägrar döma efter gnället från HV-spelare och skriken från läktarna när någon HV:are får en helt normal tackling.

Efter några minuter tar AIK timeout. Melin skrattar i båset. Något som inte syns i  HV-båset som kommentarerna konstaterar. Men efter de första minuterna kommer också AIK upp i anfall. Farliga. Men HV har de vassaste chanserna men en målvakt som haft 94% i de 12 senaste matcherna har också tur. Det brukar följas vid. Bra räddningar och tur med millimetrarna.

Nu i 7:e så överfaller HV-spelare målvakten. Men AIK tolerar inte det och det blir fight. Bra.

Nu utvisning för AIK. Ett bra PP men AIK behåller kylan och tar bort passningsvägar. Och Victor Fasth ”den faste” plockar skotten. PP resulterar inte i något.

”Den faste”  eller ”väggen” , varför inte ”den faste väggen” klarar också en helt ren och fri HV-spelare noterade inte vilken.

Nu AIK tryck i 11:e minuten. Flera chanser bra spel. I slutet av 11:e och början av 12:e fight framför Fasth. Laine försöker ta sig in och över Fasth. Detta tolererar inte AIK. Bra. Norlander ut kanske skada. Fighten resulterar i utvisningar en var i lagen.

Efter 14 minuter gör Davidsson 1-0. Bra förspel innan av Grillfors.

I slutet av 15:e bråk. Innan en ful tackling i ryggen av Andreas Falck på MacNevin Matchstraff för Falck. MacNevin skadad och måste föras ut. Gnället i båset är gränslöst och mobben på läktarna helt galna. Bra domarna att stå emot trycket. Rönnqvist kommentatorn tycker att straffet är för hårt. PP i 5 minuter för AIK, hoppas att de kvitterar vilket de gör genom McDonell. Ett snyggt mål. Noterat är att ingen AIK:are blev utvisad efter bråket efter tacklingen. Rönnqvist tycker att HV spelar ett dåligt Boxplay. En HV-spelare är galen på domaren i varje byte tycker Rönnqvist. Ja som vanligt då med gnällspikarna. Fortsatt PP för AIK. Sandberg gör bra ifrån sig.

Nu slut på 1:a. HV har dominerat tycker Rönnqvist men jag håller inte med riktigt. AIK försvarar sig bra och har vassa anfall. Domarinsatsen är bra. Andersson immun mot gnäll. Det ser bra ut. Det blir rättvisa bedömningar då.

Davidsson förringar tacklingen i ryggen där en AIK:are blir skadad vid intervju efter matchen. Han tycker att MacNevin får skylla sig själv som inte var förberedd på tackling. Gnäll, gnäll och åter gnäll.

——————————

2:a börjar i PP för AIK. Det är kvar av de 5 minuterna. Precis när  HV:aren kommer in så gör Stefan Johansson 2-1. AIK utnyttjar PP i 5 minuter genom att göra 2 mål låt vara med några sekunder över 5. Utmärkt.

Snart slagsmål och en AIK-are utvisad. Vi får se vad HV kan åstadkomma. Inget faktiskt. Oj Fredrik Karlsson har i 4:e en jättechans att öka ledningen. Helt fri och ren framför målvakten.

Fram och tilllbaka med chanserna nu fram till 6. Bång ett bra skott som Daniel Larsson tar. Han står idag för HV. Nödvändigt för dem antar jag att byta då Andersson inte varit stabil. Oj Fasth gör en jätteplock av Davidsson skott i början av 7:e.

7.34 Beach ut efter tripping.  Flera bra chanser till ökad ledning för AIK. De är bra att få avslut och gå in framför mål. Önskar Brynäs var lika bra.

Laine får en klubba i ansiktet i 10:e. PP.  Tryck från HV men AIK-försvaret tar bort ganska lätt och Fasth finns ju där.

12.45 hög klubba. Salomonsson utvisad. Numerärt överläge en gång till för HV. Tufft för AIK.  Men aggressivt från AIK och Fasth räddar skott. Men oj en ytterligare utvisning Fredrik Svensson AIK. Han kapar en HV-are. Nu är det farligt för AIK. Tärnström inne som vanligt när det osar katt för AIK. Efter en kort tid åker Davidsson ut för slashing. Rönnqvist gnäller om allt om regler och om spelare och hela lagen. Det börjar bli tjatigt. 4-4-spel. Bra skott av Tärnström 15.52 i plocken på Larsson.

Fasth en jätteräddning i början av 16:e. Sekvenser visas från matchen i matchen framför AIK:s kasse. HV har varit aggressiva där men AIK har försvarat sig utmärkt.

Nu i slutet av 18:e. AIK är verkligen bra. De liksom glider fram och gör det mesta rätt. Och de vinner många kamper vid sargerna vilket Brynäs nästan aldrig gör. Nu är perioden slut och ledningen ser just nu säker ut för AIK. Men det är en period kvar. Vi får se vad den har att erbjuda. Dick Tärnström intervjuas i paus. En cool kille. Helt lugn och ser ut att vara självsäker i både kroppspråk och tal. Ser ut som om dagens match är en transportsträcka. Coolt.

——————————

Nu gäller det i 3:e för AIK. Vinst och fortsatt skräll. Och en jättechans att gå vidare till semi. Vi får se.

HV trycker på de första 5. Men Victor Fasth fortsätter att briljera. Nu osar det katt kring Fasth. Hur länge kan han hålla rent? I slutet av 5 en jättemöjlighet för AIK. Strax efter Fasth jätteräddningar. Igen. Nu gnäller Rönnqvist igen på HV-spelarna. Man kan tro han är HV-fan som vill puscha på dem.

De nästa 5 böljar spelet fram och tillbaka men mest trycker HV på. AIK har bra backar. De kämpar toppenbra och är ofta på rätt platser. ”Victor Fasth räddar” är en ofta återkommande kommentar. Nu i slutet av 13:e så ser det ut som om AIK går helt på försvar. Ska de hålla? Victor Fasth får verkligen göra rätt för lönen och mer ändå. Det är 14-1 i skott för HV hitills 13.42.

Nu i 16 ser det ut som om HV har ett ständigt PP. 15-1 i skott. Men fortfarande 2-1 till AIK. Davidsson tjafsar med Fasth som troligtvis sagt något retsamt till honom. Nu tar HV ut målvakten. Nära mål i tom bur. Ursinnig offensiv mot AIK-buren. Fasth gör fantomräddningar och det är inga gränser över det beröm kommentatorerna öser över honom. Sandberg släcker hoppet för HV. 3-1 i tom bur.

Otroligt otroligt. 3-0 i matcher för AIK. Försvaret får beröm av kommentatorerna, inte bara Fasth. Nu har Rönnqvist slutat gnälla och han vet inte allt positivt han kan ösa över AIK och Fasth. Och det med rätta.

Jättekul att uppstickarna AIK vinner. Som jag sagt tidigare. Ett kämpande lag med otrolig inställning vilket gör att jag är en stor beundrare av laget.En målvakt som tar nästan allt 97% i slutspelet hittills, ett bra försvar och en bra tränare. Karlsson säger i intervju att det var målvakten som gjorde att de förlorade. Vi spelade mot en man målvakten menar han. Nu intervjuar de Fasth som menar att backarna gör det lätt för honom.Knappast riktigt inte så lite blygsamt sagt.

Det var kul att följa den här matchen.  Mest kul är att ett lag som varit i underläge kan skrälla.