Greiss och Silfverberg hjältar och matchvinnare mot Luleå

De 2 första perioderna var tråkiga ur en brynäsfans synvinkel. Brynäs med sitt tråkiga defensiva spel. Och massor av felpassningar. Det såg mörkt ut och jag hoppades på den 3:e perioden som Brynäs brukar göra bra borta.

Och i den 3:e så började Brynäs kämpa. På ett helt annat sätt än tidigare. Alla verkade ha ändrat inställning. Nu var det framåt som gällde. Och det är alltid kul för oss tittare att se. Och jag kan inte nog berömma brynäsungdomarna. I 3:e så visade de hur viktiga de är för laget.

Johan Larsson gjorde med sitt snabba och fina handledsskott 2-1. Lars Jonsson 2-2 efter ett utmärkt förspel av Rödin. En stor förändring av matchen resultatmässigt. Och nu såg det öppet ut.

I förlängningen hade bägge lagen många chanser och det svängde verkligen, kul för oss tittare. Flest vassa chanser hade Luleå men genom ett uppoffrande spel som tex av Lars Jonsson som räddade på mållinjen så var det dags för straffläggning. Knappast meriterande för Brynäs. Av 7 straffläggningar hittills i serien har Brynäs förlorat 6. Men de vann den sista före uppehållet. Trenden var i alla fall bruten.

I straffläggningen gjorde Jacob Silfverberg 2 mål. Identiska men ändå 2. Han blev en matchhjälte. Härligt att se straffarna sitta i nätet. Han kan straffar och han skjuter högt och välplacerat vilket nästan alltid är bäst. Men den bäste i Brynäs var ändå målvakten Greiss. Han var alldeles utmärkt. Jag har kritiserat att ledningen tog hit honom men det är glömt nu. Grattis Greiss till en exellent match.

Efter 0 poäng mot Linköping var det efterlängtat med 2 mot Luleå. Kvällen är räddad. Med ett gott glas vin till maten är kvällen bättre ändå.