”90-talskedjan” – Brynäs vapen mot AIK i kväll

Ja så lyder en rubrik i dagens Arbetarbladet, lokaltidning i Gävle.

Czarnecki möblerade om kedjorna mot Luleå vid underläge 2-0 och tog samtidigt timeout. Och 90-talskedjan såg till att det blev ändring och så småningom vinst mot Luleå. Kedjan består av Silfverberg f. 90, Järnkrok f. 91 och Johan Larsson f. 92. I kväll mot AIK så får den ungdomskedjan nytt förtroende.

Järnkrok och Silfverberg har spelat tillsammans hela tiden och som tredje länk har varit Rödin eller Somervuori. Men nu får Larsson ersätta.

”Dom passar bra ihop och åldern spelar ingen roll” menar Czarnecki. ”De är riktigt bra hockeyspelare alla tre” säger tränaren.
Somervuori spelar med Lauritzen och Nordqvist i kväll.

Ändringen är ytterligare ett resultat av det nytänkande som skett i Brynäs den här säsongen med den ungdomssatsning som satt sin prägel på laget. Mycket bra tycker jag. Nu litar Czarnecki på ungdomarna fullt ut. De behöver ingen ”farsa”  längre utan de förväntas klara sig på egen hand. Vi får se om de  håller i kväll mot AIK som kämpar stenhårt för att slippa kvalet och också har hemmaplan.

Brynäs har fortfarande chans till de 4 främsta men tyvärr så tror jag inte att de lyckas. Matchen mot Linköping ändrade min inställning till det. Men att gå till slutspel är inte fy skam heller. Det är ju ändå målet denna säsong. Och vem vet kanske ungdomarna ser till att laget tar en plats bland de 4 i toppen?