Grisigt spel och millimetrar hindrade guldfesten

Skriver detta inlägg efter att matchen har fått sjunka undan lite. Jag tänkte skriva hur jag känner och tycker efter matchen. Utan att göra något referat mål för mål.

Det som var mest upprörande under matchen tyckte jag det grisiga spel som Skellefteå förde. Det var den fulaste match jag sett den här säsongen. Skellefteåspelarna gjorde allt för att få brynäsarna ur balans. Och de lyckades också delvis. Silfverberg tex. såg ofta mycket upprörd ut. Och matchen slets sönder av allt fulspel.

Domarinsatsen var under all kritik. Minst 4-5 klara utvisningssituationer för Skellefteå som domaren blundade för. Ekholms första utvisning var löjlig. Det han gjorde att trycka till klubban i ryggen på en skellefteåspelare var ganska löst i förhållande till motståndarnas liknande fulspel där det inte blev några utvisningar alls. Att brynässpelarna var upprörda är fullt naturligt. Som skallningen på Granström av Bellemare. Det ska vara matchstraff. Hur kunde domarna blunda för det?

Skellefteå kan inte spela ut Brynäs. Det klarar de inte. Men genom grisspel och förlita sig på att domarna håller en låg nivå det fick Brynäs ur balans.

Brynäs borde ha avgjort. Silfverbergs straff och hans andra skott i målramen var millimetrar som skilde Brynäs från guldet i går. Vidare trycket i sudden innan Ekholms olyckliga utvisning. Som tyvärr inte var felaktig. Men om Skellefteå har haft otur i flera skottsituationer i tidigare matcher så hade Brynäs det i går. Det brukar jämna ut sig. Det är bara att konstatera att igår så var det Skellefteå som hade turen på sin sida. 

Brynäs hade i matchen några korta svackor i intensiteten vilket gjorde att Skellefteå genast fick ett visst övertag. Tyvärr så är matcherna så intensiva att om något lag lägger av på skridskoåkandet och forecheckingen så märks det direkt.  Och tidvis var det för mycket puck ut som gällde framför försök till konstruktivt spel. Det fick Skellefteå att sätta tryck mot Brynäs. 

Nu är det bara att ta nya tag. Ny match i morron. Och då kanske Brynäs har lite mer flyt och guldet är säkrat.

———————————–

Det är märkligt att det är såna olika bedömningar om spelare i målgården. En av domarbasarna sade i en intervju efter förra matchen att målet som Granström gjorde skulle ha underkänts. Samtidigt sägs enligt andra klart i regelboken att spelare kan stå i målgården om man inte stör målvakten. Och det gjorde inte Granström därför var målet helt korrekt. Kan inte en domarbas regelboken? Hur kan han uttala sig så självklart i TV? Veckans dåligaste.