Guld till Brynäs i match 6

Jag tycker det är bra att guldmatchen avgjordes av den bäste målgöraren och bäste spelaren i Brynäs och den bäste målgöraren på backsidan. Silfverbergs skott till 1-0 var rent av magiskt. Och Gunderssons 2-0 i tredje perioden var just ett sånt där klurigt, skickligt och intelligent backskott som har gjort oss glada hela säsongen.

I första perioden blev jag orolig. Det var Skellefteås period och de hade många chanser att ta ledningen. Brynäs stack upp då och då och var inte ofarliga. Men trycket hade Skellefteå. Svedberg var lysande och rena väggen. Förresten hela matchen var han suverän. Den bäste spelaren i Brynäs i kväll målgörarna får ursäkta.

Skellefteå började också andra perioden i samma stil. Genom 2 PP kom Brynäs in i matchen och tog över perioden. Silfverbergs kanonskott och ledningsmål för Brynäs kom som en blixt från klar himmel. Jag har sällan eller aldrig sett en spelare med sånt fint skott. Det var ett handledsskott men knallhårt. Finns någon spelare nånstans med ett så bra skott?

I tredje fortsatte Brynäs att dominera och skapa chanser. Då Brynäs blev bättre i matchen fick inte Skellefteå lika stort utrymme för sitt eget spel som de hade i första perioden. När Gunderson sköt 2-0 och bara 8 minuter var kvar av matchen förstod man att guldet var nära. I 17:e minuten blev en skellefteåspelare utvisad då hans klubba hamnade i ansiktet på Silfverberg. Då var guldet så gott som klart.

Jag har sett matchen i lugn och ro hemma då det inte var min tur att gå ikväll. De andra 2 som jag delar biljetter med har inte kommit hem än när jag skriver det här. Hoppas de har trevligt på rinken. Såg att den skulle ha öppet till 02.00 i natt.

Renberg kommenterade på svt i hockeykväll och på fråga om varför Brynäs vann guld sa han ungefär så här. Laget har i finalserien haft den bäste målvakten Niklas Svedberg. Brynäs har spetskompetens förutom målvakten Jakob Silfverberg och på backsidan Mattias Ekholm. Renberg menar att vi får inte se en sån bra spelare i elitserien igen som Silfverberg.

Guldet är först och främst en oerhört bra laginsats. Jag håller med Renberg om lagets spetskompetens. Jag skulle kunna nämna fler spelare än de 3 ovan men jag vill framhålla en till. Det är Gunderson. Det var den bästa värvningen den här säsongen. Målgörare med klurigt intelligent skott. Men också en mycket bra defensiv back som också klarar av det fysiska spelet bra.

I kväll gjorde Borken en tvärvändning. Han berömde Ekholm i de senaste matcherna. Bra Bork. Skillnaden mellan oss andra och dig är att vi sett Ekholms kapacitet hela säsongen och inte bara i de senaste matcherna.

Nu återgår livet till det normala igen. Slutspelet har varit samtidigt både roligt och pressande för oss brynäsfans. Vi kanske inte på ett tag får uppleva ett lag som årets. Nu försvinner flera till NHL och några går till andra elitserielag. En sak är jag säker på i alla fall och det är att det blir svårt att ersätta Silfverberg, Ekholm, Larsson, Wännström m.fl. Det finns inte hur många ungdomar som hellst i föreningen som kan ersätta dem nästa säsong. Och knappast andra värvningar heller även om några intressanta namn är på gång. Det ska bli intressant om Jonsson även nästa år säger till hösten att han ska vinna guld med Brynäs igen.

Jag måste också berömma Skellefteå som aldrig gav upp i finalserien trots 0-3 i matcher. Tidvis spelade de en mycket underhållande hockey. Det var verkligen nervdallrande att uppleva de perioder när de hade ett stort tryck i brynäszonen.

Tack Brynässpelare för en mycket underhållande säsong med många bra matcher i Läkerolen och framför TV-rutan. Och grattis till guldet.