Jag håller på Färjestad och Linköping

Ja någon måste man hålla på för att det ska bli spännande i slutspelet. Nu när Brynäs är utslaget.

Skellefteå hoppas jag blir utslaget av Linköping. Jag kan inte smälta den förnedring de utsatte Brynäs för i kvarten förra året. Och jag tycker att inget lag ska få vinna och vara bäst år efter år. Hoppas att Linköping får tillbaka det vassa anfallsspel laget hade i sista matchen mot Frölunda.

Och sist men inte minst. Min favorittränare heter Roger Melin. Det har han varit ända sedan han var tränare för Brynäs när laget vann SM 1999. Jag har en dröm om att han ska komma tillbaka en omgång till och träna Brynäs. Redan nästa säsong om det är möjligt. Och kanske laget skulle må bra av ett tränarbyte till det bättre.

Brynäs var minst ett nummer mindre än Färjestad i kvarten. Jag imponerades av deras kraftspel, säkra passningspel och målfarlighet, deras betongförsvar och hur backarna fyllde upp i anfallen. Något som saknades så gott som helt i Brynäs. Och inte minst deras supermålvakt. Växjö är ett köplag rätt igenom och saknar slutspelskultur. Visserligen är också Linköping ett köplag men nu har de varit med några år och fått erfarenhet av elitserien. Det finns betydligt mer hockeykultur i Färjestad än Växjö. När Brynäs spelar mot Färjestad är de en av huvudfienderna. Men Brynäs är ju utslaget.

Min absoluta favoritspelare i slutspelet är Pettersson-Wentzel. Vilken jättebra målvakt. Vilken match han gjorde i kväll mot Växjö. Han är till och med bättre än Starkbaum. Och det vill inte säga lite.

Sorgligt är det att Brynäs är utslaget. Och jag hoppas verkligen att inte ledningen gör samma misstag i år. När det gäller försvaret förstås. De har bara hunnit halvvägs in när det gäller att bygga upp ett nytt och elitseriemässigt försvar.

Återkommer om det. Många lämnar nu Brynäs och några saknar jag men långt ifrån alla. Men jag ser det som början på något nytt och förhoppningsvis bättre.