Jätteinsats av Brynäs i Karlstad

Brynäs visade de första perioderna att de inte tänkte vika ner sig mot Färjestad. Förlusten hemma förra fredagen var snöplig och tränare Jonsson sade i intervju i Arbetarbladet att han ville ha revanch. Och det blev det också. Nästan helt ut. Det var bara 11 sekunder som avgjorde.

I första perioden hade Färjestad flera chanser till ledning. Men Brynäs kom tillbaka och dominerade perioden. Och det med råge. Efter periodens slut ledde Brynäs med 2-0. Ekholm gjorde 1-0 i PP. Sanny Lindström sin vana trogen satt i utvisningsbåset. Och det blev inte första gången för honom. Äntligen fick då Brynäs bryta den dåliga tendensen med måltorka i PP.  Lavander gjorde 2-o i slutet av perioden med en backhand.

Kännetecknande för Brynäs i de 2 sista perioderna var deras otroliga kamp. Fast årets Brynäs är ett kämpalag så var dagens lag kämpagladare än nånsin. Alla gjorde sitt yttersta och gav inte värmlänningarna en lugn stund.

Wallin gjorde 2-1 i andra perioden. Hemma hos oss kallar vi honom för fröken Wallin då han ständigt gnäller för domaren. Men hans gnäll räckte inte idag.

Färjestad tryckte på i sista perioden men det såg ut som om Brynäs kunde hålla undan. Men 19,49 var det mål. 2-2.

I sudden kunde Brynäs ha avgjort. Men det blev inga mål och därför blev det straffar.

Brynässpelarna var jätteduktiga i straffläggningen. Först gjorde Silvferberg mål. Sedan avgjorde Ollars. Ingen av färjestadarna kunde överlista Honken.

Honken gjorde en superinsats och det tyckte för en gångs skull också kommentatorerna i Canal + med Rönnqvist i spetsen. Förresten blev jag överaskad över deras  positiva kommentarer om Brynäs. I försvaret kämpades det som vanligt bra. Fint att Ekholm hittade målet. I kedjorna såg det skapligt ut kanske Larsson gotlänningen ska nämnas som framträdande.

Brynäs visade i kväll att laget har ambition på en toppplacering i serien. Frölunda räddade 2 poäng på straffar därför avancerar inte Brynäs utan behåller 3:e platsen efter HV och Frölunda.

Som helhet var matchen bra. Det känns otroligt bra för oss Brynäsfans att det blev vinst i Karlstad. Grattis till ett kämpastarkt Brynäs. Vi känner oss uppåt och ser positivt på framtiden.

På tisdag kommer HV71 på besök till Läkerolen. En vinst över dem och serieledningen är nära.

Rättelse i dag söndag: Det var Skellefteå som vann på straffar över Frölunda. Brynäs går upp på samma poäng som Frölunda som har bättre målskillnad. Vid vinst över HV kan Brynäs gå upp till serieledning men tabellen haltar och Frölunda har en match mindre spelad än Brynäs. Frölunda möter Färjestad på måndag och vid vinst är det Frölunda som går upp i serieledning och även om Brynäs vinner över HV så är Frölunda före. Men om Färjestad vinner i Göteborg så går Brynäs upp till ledning om de slår HV  på tisdag.  Spännande blir det vilket som.