Fartfylld match i Gävle

Någon sade eller skrev jag kommer inte ihåg vilket, att matchen mellan Brynäs och Skellefteå skulle bli en fartfylld match och det stämde precis. I första pausen intervjuades Laruritzen och han säger då att Skellefteå och Brynäs är de enda lag i elitserien som vill spela hockey. Nåja lite överdrivet men det ligger något i det. I kväll böljade spelet fram och tillbaka med många skott mot bägge målen och det var Brynäs som sköt mest. Hela 41 skott mot 29 för Skellefteå. Eriksson fick göra 38 räddningar och släppte in 2 mål och Honken 28 räddningar och 1 mål bakåt. Och det redan i 18:e sekunden. En slarvig puck från en brynäsare resulterade i mål i första anfallet. Jag tror inte att Honken visste att pucken var bakom honom utan han lade klubban reflexmässigt bakom sig och kom då åt pucken som gick i mål. Ingen bra öppning för Brynäs.

Men det var också det enda mål som Honken släppte in. Resten av matchen fick han göra många svettiga räddningar men höll tätt. Eriksson från Hedesunda utanför Gävle och fostrad inom Brynäs gjorde också många bra räddningar.

Efter den snöpliga inledningen tog Brynäs tag i matchen och redan efter 4,43 kvitterade Lauritzen. Ett snyggt mål som gick in i en liten öppning mellan målvaktens axelskydd och stolpen. En ren repris på ett mål mot Svedberg i en tidigare match men vid den andra stolpen.

I 8 och 9 minuterna hade Brynäs ett mycket långt anfall på ungefär en och en halv minut som mycket väl hade kunnat gett ledningsmål. Det var ibland lite virrigt i Skellefteåförsvaret och inte konstigt med det då de hade 3 ordinarie backar borta.Enligt Skellfteåtränaren så gick det förkylningar i laget.

Brynäs vann skotten i  första perioden med 15-10 vilket säger lite om bägge lagens offensivlusta.

I andra fortsatte det på samma sätt. Honken fick göra flera svettiga räddningar i perioden. Skellefteå var vassa och snabba men ibland för snabba så att många passningar gick fel. 2-1 gjorde Nordqvist efter en servering av Ollars. Lauritzen gjorde förjobbet. Efter målet blev det fart på Skellefteå som hade flera långa anfall med farliga chanser. Efter 19,05 fick Brynäs PP men då hade Skellefteå de flesta chanserna och var nära att kvittera mot ett för tillfället virrigt Brynäs. Brynäs hade nu skjutit 29 skott under de 2 första.

I tredje böljade chanserna fram och tillbaka som i de första perioderna. Ekholm hade en jättechans i slutet av 4:e minuten.  Brynäs omtalade PP resulterade inte heller i den här matchen i mål. Jag tror som jag skrev om tidigare att motståndarna nu har effektiva motmedel. Längre i PP än ett ramskott i 3:e av Lauritzen kom man inte. Men vad gör det då det ändå blev vinst?

I 12:e minuten blev Sundqvist utvisad för jag vet inte vad. Det var inte annat än en ren kompensation. Men Skellefteå lyckades inte nu heller kvittera och inte heller då man senare tog ut målvakten. Nordqvist kunde nu göra 3-1 i tom bur vilket blev slutresultatet.

Honken var utmärkt i målet. Backarna kämpade som vanligt bra men hade svårt ibland med de snabba och offensiva motståndarna. Ekholm var bäst han var ganska dominant när han var inne och det var han ofta. I kedjorna var Ollars mycket bra, Nordqvist mer alert än på länge och Lauritzen bättre än vanligt.

Och som sagt en fartfylld och spännande match. En mycket publikvänlig hockey och rolig att se.

Hatten av för bägge lagen som ställde upp på denna sevärda match.

Brynäs gick nu om Skellefteå och ligger på 3:e plats även om tabellen haltar. Nu väntar Fula Färjestad i Karlstad på lördag. Det kanske  inte blir lika lätt som sist i Karlstad då Brynäs vann klart. Men Brynäs är seriens näst bästa bortalag så man vet aldrig och Färjestad kan inte spela samma Czarneckihockey som i lördags här i Gävle. Fortsättning följer alltså på lördag.