Kämpamatch av Brynäs mot Frölunda

 

Efter den senaste tiden med alla förluster var det inte med några större förväntningar jag besökte Gavlerinken. Men jag tänkte att en förlustsvit måste avslutas någon gång och dessbättre blev det i kväll.

Det märktes att laget var mycket taggat. Alla kämpade ursinnigt hela matchen. Misstagen som tidigare varit vanliga lyste nästan helt med sin frånvaro. Passningarna satt säkrare och distingtare. Det som störde mig var kanske att det var så svårt för laget att komma in framför mål och få pucken mot mål men det får vara glömt då laget vann. Men här finns det mycket att förbättra. Hoppas att Brynäs kan få någon som Gunderson som kan lirka in pucken på ett intelligent sätt vilket tyvärr saknas nu.

Frölunda försökte verkligen reducera men då inte försvaret kunde täcka skotten så var matchens lirare Starkbaum en klippa i målet. Frölunda är ett bra lag men i kväll var de ett nummer kort även om de hade många chanser att reducera. Det var också viktigt att Brynäs fick första målet.

PP fungerade tidvis och när det fungerade bra kunde Brynäs göra de 2 första avgörande målen.

Det som jag kommer att komma ihåg om man jämför med föregående matcher var att de misstag som sänkt Brynäs i flera matcher lyste med sin frånvaro. Rödin tex. skärpte sig betydligt. Han har i flera matcher varit en riktig slarver men idag inte.

Det är svårt att utse någon utespelare tycker jag men Olden som tidigare varit skadad överaskade positivt. Men hela laget ska ha credit i kväll.

Men matchens lirare är enligt mig Starkbaum som spikade i kväll och gjorde en massa fina räddningar. Han fick jobba hårt men var säkerheten själv.

I kväll gjorde Brynäs sin bästa match för säsongen mot ett bra Frölunda som ledde serien inför matchen. Ja det var något av en slutspelsmatch tänkte jag och de som jag satt med under matchen. Och Brynäs spelade fysiskt i kväll och det på ett sätt som ingav respekt.

Det kändes jättebra efter matchen. Äntligen en match där vi kan hoppas på en positiv fortsättning med kanske slutspel.