Kul att se Brynäs spela i höst

Det var länge sedan jag skrev något inlägg. Mycket har kommit emellan. Men nu är jag motiverad att börja skriva igen. Inte sedan senaste guldåret har det varit roligare att se Brynäs spela. Laget har ett bra försvar och 3 bra kedjor med förstafemman som spets. Försvaret har inga svaga länkar, vilket de haft de senaste åren. Enskilda spelare i försvaret har varit godkända de 2 senaste säsongerna  men sammantaget har det sviktat och några har inte varit elitseriemässiga. De är dessbättre inte med nu. Dessutom finns det fler med spetskompetens i kedjorna än i fjol. Ungdomarna har utvecklats och levererar. Jag har alltid gillat bröderna Westerholm och nu börjar de också prestera. Brodecki och Lindblom är också bättre.

I Bulan har laget fått en tränare som agerar när det behövs. Han kräver mycket och drar sig inte för en utskällning då och då verkar det som. Jag kommer ihåg när han spelade mot Brynäs på 90-talet. Då var det kamp om medaljerna som gällde. Och nu är han hos den tidigare fienden vilket är alldeles utmärkt för Brynäs. Jag tog fram några gamla videos i förra veckan och kollade på några matcher mellan Luleå och Brynäs från 90-talet där Bulan var med.

Brynäs har också fått en proffsigare ledning i Bengtzen m.fl. vilket resulterat i bättre värvningar. Behöver bara nämna tex. Johnson, Salmela och Vrana. Hoppas att Salmela inte blir avstängd länge efter matchstraffet i går mot Karlskrona. Han är en riktig kvalitétsback. Och att Vrana är tillbaka snart efter Karalahtis fula tackling. Förstår inte att HV kunde värva honom. Det bästa de kan göra är att göra sig av med honom så fort de kan.

Ja allt ovan sammantaget har gjort att vi fått den här säsongens utmärkta lag. Som är en fröjd att se på. Fart och fläkt och mycket vilja och skickligt spel. I år tycker jag att allt ser bra ut. Ser inga svaga länkar. Och det är inte bara en kedja som levererar utan det finns två till som kan. Hoppas att laget, om nu inte skador kommer emellan, kan kämpa sig till toppstriden i slutspel.

Förra säsongen var ändå godkänd helst när Brynäs slog Färjestad i kamp om en kvartsfinal. Det värmde verkligen. Fula Färjestad, HV71 och Skellefteå är de lag som jag mår bäst av att Brynäs slår.

Nykomlingen Karlskrona stretade emot riktigt bra igår men det var alltför stor klasskillnad mellan lagen som avgjorde till Brynäs fördel. Molin och Sundlöv får det jobbigt att tillsammans med laget undvika kvalspel. Vilket det troligen blir som det ser ut.

Nu väntar Örebro borta på tisdag. Ingen lätt match men sin vana trogen tror jag att Brynäs tar poäng. Hur många får vi se. Enda laget som vunnit i full tid över Brynäs är Färjestad och den matchen hade lika gärna Brynäs kunnat vinna.

På torsdag kommer Skellefteå hit. Det blir spännande. Även om de tappat bra spelare till andra ligor och inte verkar vara lika vassa som i fjol är det fortfarande ett topplag i SHL. En vinst där på Gavlerinken skulle göra kvällen fulländad.