Lysande Brynäs- i 2 perioder

Som jag nämnt tidigare så är det ett rent nöje att se Brynäs spela den här säsongen. Vilken energi och vilket skickligt spel. Örebro var minst en klass sämre i de 2 första. Även om de stretade emot så gott de kunde.

Jag hade lite bekymmer före matchen på grund av att Salmela och Bertilsson inte spelade i försvaret. Men det märktes inte så mycket åtminstone i de 2 första. Försvaret var riktigt bra. Kedjorna var vassa. Alla 4 kedjor var utmärkta. Och målsprutan Rödin utmärkte sig som vanligt. Som hans kedjekamrater. Det här gällde i de 2 första som sagt.

Har aldrig sett Sundqvist så taggad och bra i försvaret. Visserligen är han ingen playmaker precis men jag kunde inte se att han gjorde något misstag. Väldigt fysiskt spelade han också.

Bröderna Westerholm och Mannberg ger motståndarna stora bekymmer. De är som iglar och tar ständigt pucken från motståndarna. Vissa perioder i perioderna kommer knappt motståndarna ur egen zon. Men de måste fortsätta att göra något mål också som de gjort i några andra matcher annars blir det som i kväll.

I 3:e perioden hade Brynäs en som det såg ut som en klar ledning. Örebro reducerade snabbt när Lindblom var utvisad. Sedan följde en utveckling som ingen brynäsfan ville se. Brynäs började spela slarvigt och det såg ut som om de spelade på ledning. Det straffar sig alltid. De höll inne med avslutningar för att få tiden att gå. Och det brukar ofta inte gå bra. Örebrospelarna gjorde också en uppryckning och kunde efter många turer vinna med 6-4.

Så här blir det när man spelar slött på ledning. Tyvärr.

Brynäs spelade lysande i 2 perioder. Förlusten var onödig. Inte för att det är skämmigt att förlora mot Örebro på bortaplan men onödigt. Örebro är inget dåligt lag. Men Brynäs är bättre.