Lars Jonsson borta tills efter OS – Brynäs värvar ersättare?

Lars Jonssons skada har inte läkt som man hoppats och han tvingas till operation. Detta medför att han inte är tillbaka i spel förän efter OS-uppehållet.

Det är en väldigt tung skada Brynäs råkat ut för. Lars Jonsson har varit Brynäs bästa spelare den här säsongen tillsammans med Markström och Dackell. Han har varit den som tagit tag i spelet och visat vägen när Brynäs spelat dåligt. Han har varit den som saknats de senaste 8 matcherna.

Nu måste Brynäs klara av att gå till slutspel utan Lars Jonsson.

Brynäs förkunnar att man ämnar att ersätta Lars Jonsson med en likvärdig back. Det blir inte lätt, och det säger också Czarnecki i den länkade artikeln, men man ska försöka.

Innan jag fortsätter så måste jag poängtera att jag helst skulle se att Lars Jonsson aldrig skadade sig och fanns tillgänglig för Brynäs hela säsongen. Han är enligt mig en av Elitseriens absolut bästa backar och en spelare som kan lyfta ett helt lag. Men det finns något positivt i eländet…

Om Brynäs värvar en ”fullvärdig ersättare” så innebär det att man kommer att försöka värva en stjärnback. Finns det någon stjärnback som skriver på fram tills efter OS? Jag tror inte det. Jag tror att den spelare Brynäs signar kommer att spela i Brynäs resten av säsongen. Efter OS kommer Brynäs alltså med största sannolikhet att ha en ny stjärnback OCH Lars Jonsson. Om man då klarat av att gå till slutspel så ser det onekligen ljust ut!

Men som sagt, jag vet inte hur Brynäs har tänkt.

Nordquist är tillbaks i morgon mot Rögle. Kul! Jag vill se honom mellan Somervuori och Kahnberg.

Nu glömmer vi fiaskot som kallas Karjala Cup och kör vidare i Elitserien!