Linköping bättre laget i kväll

Det blev en målsnål match i kväll i Läkerol Arena. Kanske berodde det på att det var ovanligt få utvisningar. Och Linköping spelade defensivt skickligt.

Brynäs försökte verkligen, inställningen var bra och de kämpade hela matchen för att komma in framför mål men lyckades sällan. Inte för att inte laget saknade chanser men de var inte många. Linköping hade skickliga spelare inte minst i försvaret som var mycket bra i kväll. De hade stora starka spelare som vann de flesta närkamperna efter sargerna. Deras forcheckning var utmärkt. Brynäsarna fick inte en lugn stund och gjorde många misstag i passningsspelet eller så täckte motståndarna effektivt av passningsytorna.   Ja man hade vissa stunder svårt att ta sig ur egen zon. 

Greiss var målvakt i kväll och han gjorde en utmärkt insats. Svedberg är fortfarande skadad efter modoiternas idoga försök att få honom ur balans senast de var i Gävle.

Brynäs såg stundtals hjälplösa ut. De kom sällan någon vart. Några chanser hade de att göra mål men missade. Eller så blev det en pass för mycket. Man får inte vara omständig mot en så vass motståndare som Linköping utan ta vara på de chanser man får. Och det gjorde inte brynässpelarna i kväll. I kväll var det inte bara Dackell som var skotträdd.

Nej inte petar Brynäs ner Linköping från de fyra första i alla fall. Det är inte intrycket efter kvällens match. Visserligen är det mycket kvar att kämpa om innan slutspel och Brynäs har skärpt sig förut flera gånger. Men Brynäs får nog kämpa för att hålla sig på slutspelsplats. Tidigare har laget haft svårt att komma igång efter uppehåll men i kväll tycker jag att motståndet var svårast inte tröghet att komma igång efter landslagsuppehållet.

Matchen slutade förresten 1-o till Linköping vilket var rättvist enligt min bedömning.

Det är bara att ta nya tag. Bortamatch mot Luleå och AIK nästa. Ingen lätt uppgift men inte omöjligt heller.