Målsnålt för Brynäs även i Jönköping

HV71 har varit favorit bland de sk experter som tippat utgången av serien. Alltså vem som blir mästare. Men i första perioden så blev de emellanåt rejält utspelade av ett snabbt och aggressivt Brynäs. Det var inte mer än rättvist att Brynäs i början av andra kunde göra  1-0 genom ett kanonskott av vem ja om inte Sundqvist backen. Hans andra för säsongen.

I andra kunde HV vissa perioder dominera mest pga några för mig tveksamma utvisningar på brynässpelare. Brynäs låg nu i brygga. När det gäller Brynäs´PP så var det inte förrän det allra sista i tredje perioden som det visade sig att Brynäs även den här såsongen kan vara farliga.

I tredje perioden tog Brynäs tidvis tillbaka initiativet och borde ha avgjort. Men målen som måste göras då saknades. Även om dagens match var bättre och lovade mer än den mot Växjö senast så fick inga kedjespelare pucken innanför Wesslau som förresten gjorde en utmärkt match. Det gjorde även Honken och precis som i förra matcen mot Väsjö så var han den bäste spelaren i Brynäs.

Men trots måltorkan så var Brynäs´insats ett steg framåt. HV ska vara mycket nöjda att de fick med sig 2 poäng. Att de skulle vara favorit till guldet köper jag inte. De så mycket mänskliga ut och ett lag som åker bra skridskor kommer i längden att slå laget. Och det laget är först och främst Brynäs.

Dennis Persson fick utgå och har troligen fått någon skada som gör att han blir borta ett tag. Då uppkommer en fråga hur Brynäs löser backfrågan. Kan Berglind ersätta? Ja han är värd att få chansen men troligen blir det bara tills Lars Jonsson kommer tillbaka. Men jag kan ändå inte låta bli att tänka på att det borde finnas en meriterad back till i laguppsättningen. Min favorit är då Kudrov som fick spela i Brynäs en alldeles för kort period för några år sedan. 

Den för dagen återkommande måltorkan var naturligtvis tråkig men jag tror att målen kommer att glida in framöver. Kanske lite mer träning på prickskytte behövs. Och att vissa spelare blir lite mer kyliga i att hålla i pucken och passa till bättre placerade spelare. En sån spelare är utan tvekan Widing som ofta blir för het på gröten. Även Harju är inte tillräckligt kylig även om dagens match var ett stort steg framåt för honom.

Som sagt jag tror att målen kommer också från anfallarna och då är Brynäs med i toppen. Som helhet gjorde Brynäs i kväll en bra match och laginsatsen var utmärkt.